Για άγνωστη αιτία, γερακίνες έχουν κατακλύσει μια πόλη στη Β. Καρολίνα

Μία πόλη στη Βόρεια Καρολίνα έχει κατακλυστεί από γερακίνες και ό,τι κι αν κάνουν οι ντόπιοι για να διώξουν τα πουλιά, δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. 

Τα πτηνά επέλεξαν την πόλη Μπαν ως τόπο συγκέντρωσης τον τελευταίο χρόνο και μαζεύονται σε κάθε πιθανό σημείο, σύμφωνα με το The News & Observer. Μόνο κάποια στιγμή την περασμένη Τετάρτη υπήρχαν 28 πουλιά αυτού του είδους σε πάνω σε μια κεραία, ενώ άλλα 21 ήταν σε σχολείο, στην άλλη πλευρά του δρόμου. 

Η Άλι Λέτζετ, κάτοικος της περιοχής, δήλωσε ότι κάποια στιγμή μέτρησε 58 γερακίνες στην αυλή της: πάνω στη σκεπή, κατά μήκος του φράχτη και στην κορυφή του γκαράζ. Οι απρόσκλητοι επισκέπτες κουρνιάζουν στην καμινάδα και ραμφίζουν τα τούβλα της, με αποτέλεσμα σταδιακά αυτά τα πέφτουν. 

Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει την προτίμηση που δείχνουν οι γερακίνες στην πόλη, ενώ διάφορες προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα για να διώξουν τα πτηνά δεν είχαν αποτέλεσμα. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, σε σχολείο τοποθετήθηκε συσκευή που έκανε κρότους μέρα και νύχτα. Κάτι που είχε αποτέλεσμα για λίγο, αλλά τα πτηνά επέστρεψαν. Άλλη μια ιδέα που είχαν στο σχολείο ήταν να τοποθετήσουν ομοιώματα στην οροφή, προκειμένου να αποθαρρύνονται οι γερακίνες να συγκεντρώνονται εκεί. Ούτε αυτό κράτησε τα πτηνά μακριά. Ο ομοσπονδιακός αλλά και ο πολιτειακός νόμος απαγορεύει τη θανάτωση αυτού του είδους, όπως τον τραυματισμό ή την παρενόχλησή του. 

 

 

Με πληροφορίες από AP

www.lifo.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top