Για πρώτη φορά στα 67 χρόνια ακυρώνεται η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο

Ο κορονοϊός συνεχίζει να επηρεάζει τις εκθέσεις αυτοκινήτου, με το νεότερο «θύμα» να είναι αυτή του Τόκιο η οποία δεν θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Από το 1954 μέχρι και σήμερα, η έκθεση αυτοκινήτου στο Τόκιο πραγματοποιείται χωρίς να έχει ακυρωθεί ποτέ. Βέβαια, λένε ότι για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά και έτσι, φτάνοντας στο 2021, οι πόρτες της συγκεκριμένης έκθεσης δεν θα ανοίξουν. Ο λόγος φυσικά, είναι η πανδημία του κορονοϊού. 

Αν και αυτές τις ημέρες στη Σαγκάη πραγματοποιείται κανονικά η έκθεση, αυτή του Τόκιο δεν θα γίνει λόγω των μέτρων προστασίας που ισχύουν στην Ιαπωνία. Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, ο οποίος παράλληλα είναι και πρόεδρος στην Ένωση Αυτοκινητοκατασκευαστών Ιαπωνίας, δήλωσε ότι οι επισκέπτες της έκθεσης του Τόκιο δεν θα μπορούσαν να βιώσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία λόγω των κινδύνων που υπάρχουν και έτσι αποφάσισαν να μη διοργανωθεί φέτος. 

Η ανακοίνωση ότι το Tokyo Motor Show δεν θα πραγματοποιηθεί, «σκάει» μόλις τρεις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους οποίους θα τους φιλοξενήσει η Ιαπωνία. Οι Ολυμπιακοί ήδη πήγαν πίσω κατά ένα χρόνο και η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου προσπαθεί να κάνει τα αδύνατα, δυνατά, προκειμένου να είναι ασφαλής. 

Οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου του Τόκιο πάντως, είδαν μια ευκαιρία να αλλάξουν την ταυτότητα της έκθεσης και από ένα συμβατικό “Motor Show” να γίνει ένα μεγαλοπρεπές “Mobility Show”. Αυτό σημαίνει ότι εκτός των νέων μοντέλων που θα παρουσιάζονται εκεί, η έκθεση θα δίνει μεγάλη βαρύτητα στις σύγχρονες μορφές κινητικότητας.

Στο μέλλον το τοπίο των μετακινήσεων θα αλλάξει και μέσα από τις εκθέσεις θα βλέπουμε τις νέες τεχνολογίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας…

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top