Γιατί επιλέγω τον Ελληνικό Ιχνηλάτη…

Του Παναγιώτη Καραδήμα- εκτροφέα και κριτή εργασίας Ελληνικού Ιχνηλάτη

 

Ξεκινώντας να γράφω για την εθνική μας κυνηγετική φυλή, τον Ελληνικό Ιχνηλάτη, θα ήθελα να επισημάνω και να μοιραστώ κάποια πράγματα που έχω διαπιστώσει μέσα από την ενασχόληση και αφοσίωσή μου για αυτή την φυλή όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης λοιπόν, γέννημα και θρέμμα αυτού του τόπου, έχει καταφέρει πλέον μέσα από την αγάπη των Ελλήνων που τον ξαναεμπιστεύτηκαν και τον ονειρεύτηκαν, να μπαίνει ξανά δυναμικά στο προσκήνιο και το μέλλον του να προδιαγράφεται λαμπρό.

Πώς όμως θα καταφέρει να εκτοπίσει όλες τις υπόλοιπες φυλές ιχνηλατών ώστε όταν κάποιος σκέφτεται “Ελλάδα” αυτόματα να φέρνει στο μυαλό του τον Ελληνικό Ιχνηλάτη; Πώς θα κάνει όλο και περισσότερους Έλληνες κυνηγούς να αποστραφούν των άλλων φυλών ή των πάσης φύσεως ημίαιμων και να ενασχοληθούν μαζί του;

Είναι κατανοητό ότι μια τέτοια προσπάθεια χρειάζεται οραματιστές ανθρώπους με πάθος και γνώσεις και παθιασμένους κυνηγούς, μα πάνω απ όλα χρειάζεται σύμπνοια, ομοψυχία και κοινή προσπάθεια. Καλώ λοιπόν όλους αυτούς που θα ήθελαν να τον γνωρίσουν, ακόμα και αυτούς που είναι λάτρεις άλλων φυλών και μετά σιγουριάς γράφω ότι υπάρχουν σκυλιά σε όλο τον ελληνικό χώρο άριστα κυνηγετικά και μορφολογικά, φτάνει για τον καθέναν να τα βρει και να τα αξιοποιήσει.

Θέλοντας να μοιραστώ μαζί σας το μεγαλύτερο μυστικό που στον καθέναν φαντάζει απλό αλλά δεν είναι και το λέω πάντα, σκεφτείτε τι είναι αυτό που ψάχνετε, παρακολουθήστε την δουλειά του κάθε εκτροφέα από κοντά, μη φοβάστε να εκφέρετε διαφορετική άποψη, διαφωνήστε σε όλα αυτά που ακούτε καθημερινά γύρω από το κυνήγι και τα σκυλιά, ψάξτε.

Κάποιος που θα βάλει στόχο να βρει εξαιρετικά σκυλιά θα το καταφέρει, αρκεί να ψάξει. Πλέον είναι πιο εύκολο, καθώς όπως είναι γνωστό γίνονται και αγώνες εργασίας της εθνικής μας φυλής, που πέρα από κάποιες ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν συγκριτικά με το κυνήγι, θα καταφέρουμε να αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.

Το θέμα λοιπόν είναι η σκέψη μας και μετά ο σκύλος, όταν συνειδητοποιήσουμε τι κυνηγοί είμαστε, όταν καταλάβουμε ότι έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα γύρω από το κυνήγι, τα σκυλιά, το θήραμα που αγαπάμε και όταν η σκέψη μας εναρμονιστεί με αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε, μόνο τότε θα κάνουμε σωστότερες επιλογές, θα διαλέξουμε καλύτερα σκυλιά, θα προσπαθήσουμε με μεγαλύτερο πάθος.

Θεωρώ ότι όλοι μας θα καταλάβουμε από ένστικτο, ποιος σκύλος ή ποιος άνθρωπος μπορεί να μας βοηθήσει σε όλη αυτή την προσπάθειά μας. Σίγουρα όμως πολλοί από εμάς καταφέραμε να γνωρίσουμε τον Ελληνικό Ιχνηλάτη, τον πραγματικό κυνηγό με το γρήγορο ξεφώλιασμα και την γρήγορη και επίμονη δίωξη, τις όμορφες κυνηγετικές στιγμές που μας πρόσφερε ένας τέτοιος σκύλος και που σίγουρα όποιος το ζήσει, θα ήθελε να το ξαναζήσει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο