Γκολφ στην Ελλάδα. Ένα «ελίτ» άθλημα για λίγους;

Τοπία φυσικής ομορφιάς και γήπεδα υψηλών προδιαγραφών θα μεταμορφώσουν τις διακοπές σας στην Ελλάδα σε εμπειρία μοναδική. Οι προορισμοί ένας προς έναν εξαιρετικοί: Στην Κέρκυρα, ένας πανέμορφος βιότοπος γεμάτος πουλιά, από ερωδιούς έως αλκυόνες, αλλά και ζώα, όπως ενυδρίδες στα νερά του ποταμού της Ναυσικάς, πλαισιώνουν τα fairways. Στην Costa Navarino, δύο βραβευμένα γήπεδα γκολφ βρίσκονται σε ένα τοπίο ειδυλλιακό με εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Στη Γλυφάδα, πεύκα, κυπαρίσσια, ελιές και συκιές αγκαλιάζουν τους διαδρόμους.

Μέσα σε αυτές τις όμορφες εικόνες προσθέστε και εσάς να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας σπορ: το γκολφ. Το γκολφ στην Ελλάδα είναι μια απολαυστική εμπειρία που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει σημαντική άνθηση με την προσθήκη νέων βραβευμένων signature γηπέδων σε νέους υπέροχους προορισμούς, όπως η Μεσσηνία, αλλά και την ανακαίνιση κλασικών επιλογών.

Τοπία μοναδικά που προσφέρουν απλόχερα τις ομορφιές του και ευφραίνουν τα μάτια, καθώς εσείς γυμνάζετε το σώμα και το πνεύμα σας. Σε αυτό προσθέστε το υπέροχο κλίμα, με τους ήπιους χειμώνες και τις ηλιόλουστες μέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι πολυτελείς ξενοδοχειακές υποδομές και ο γαστρονομικός  ελληνικός  πλούτος συμπληρώσουν την εμπειρία του γκολφ σε έναν από τους ομορφότερους τόπους του κόσμου.

Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 7 γήπεδα γκολφ 18 οπών και 1 γήπεδο 9 οπών. Όλα βρίσκονται σε προορισμούς μοναδικής ομορφιάς, που μπορούν να συνδυαστούν μοναδικά με τις διακοπές σας.

Στην Αθήνα: ένα αγωνιστικό γήπεδο γκολφ παγκόσμιων προδιαγραφών 18 οπών σάς περιμένει στην αναβαθμισμένη περιοχή της Γλυφάδας, εύκολα προσβάσιμο και από το κέντρο της πόλης.

Στη Ρόδο: ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών στην περιοχή Αφάντου, σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ Donald Harradine.

Στην Κέρκυρα: ένα ανακαινισμένο γήπεδο γκολφ 18 οπών στην πανέμορφη περιοχή της Κοιλάδας Ρόπα.

Στην Κρήτη: ένα γήπεδο γκολφ 9 οπών στην περιοχή της Ελούντας, ιδανικό για να εξασκήσετε τις τεχνικές σας παράλληλα με τις διακοπές σας. Επίσης, ένα γήπεδο 18 οπών στην περιοχή της Χερσονήσου ανακαινίστηκε πρόσφατα με αξιώσεις να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και να φιλοξενεί διεθνή τουρνουά.

Στη Χαλκιδική: ένα διεθνών προδιαγραφών γήπεδο γκολφ 18 οπών στις εγκαταστάσεις του Porto Carras Grand Resort, που φιλοξενεί κορυφαία διεθνή πρωταθλήματα.

Στην Πελοπόννησο: στην περιοχή της Μεσσηνίας, δύο παράκτια signature γήπεδα γκολφ 18 οπών στην Costa Navarino, που προσελκύουν επισκέπτες καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

To άθλημα: 

Το γκολφ είναι ένα άθλημα όπου παίζεται σε εξωτερικούς χώρους, στο οποίο περιλαμβάνεται η αποστολή της μπάλα σε μια τρύπα χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι. Ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί από μια συνολική πορεία, με τις λιγότερες κινήσεις.

Το άθλημα αυτό έχει μια συνεχή αύξηση κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα με την έλευση του επαγγελματισμού και τις ιδιωτικές λέσχες στη Σκωτία και την Αγγλία, οι οποίες ίδρυσαν το 1860 το πρώτο British Open στις αρχές της δεκαετίας 20ού αιώνα και όπου συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και άλλες χώρες όπως  η Νότια Αφρική, η Γερμανία, η Ισπανία, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Αυστραλία μπαίνουν στη διαδικασία να εντάξουν το γκολφ στις αθλητικές τους δραστηριότητες και πλέον, το 2010 μετράμε περίπου 82 εκατομμύρια ασκούμενους.

Πως παίζεται: Το γκολφ παίζεται σε ένα εξωτερικό γήπεδο με 18 τρύπες. Ξεκινά το παιχνίδι από το πρόσωπο που έχει το χαμηλότερο χάντικαπ, τότε η σειρά του παιχνιδιού εξαρτάται από το αποτέλεσμα, λαμβάνοντας το καλύτερο σκορ. Πάντα ο παίχτης παίζει την μπάλα όπου είναι, αλλά είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μια νέα μπάλα διαθέσιμη στην ίδια θέση με εκείνη που είχε υποκατεστημένο. Η μπάλα θεωρείται χαμένη αν δεν τη βρείτε μετά από 5 λεπτά από την αναζήτηση, τότε είναι πιθανόν να’ναι πέρα ​​από τα όρια του γηπέδου γκολφ (και κοστίζει ένα βαθμό ποινή). Είναι αδύνατο να παίξει μια προσωρινή μπάλα όταν η μπάλα προσγειώθηκε αρχικά στο νερό. Επίσης, απαγορεύεται να αγγίξει τη γραμμή του με ελαφρό χτύπημα.

www.discovergreece.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top