H Ενωτική Κίνηση υπέρ της σκοποβολής και σκοπευτών

Η  Ενωτική Κίνηση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τα στρατιωτικά σκοπευτήρια:

“Η Ενωτική Κίνηση σεβόμενη όλους τους σκοπευτές που χρησιμοποιούν τα Στρατιωτικά Σκοπευτήρια λόγω της θεσμικής ευθύνης που είχε λόγω των εκλογών του Μαρτίου 2021, προσπάθησε να βοηθήσει την ΣΚΟΕ παραμονές Χριστουγέννων του 2020 με συγκεκριμένες προτάσεις – πρωτοβουλίες (διοργάνωσε meeting υπό τον Υφυπουργό Άμυνας για την παράταση 6 μηνών με το προηγούμενο ΦΕΚ μίσθωσης).

Ανέλαβε πρωτοβουλίες και έθεσε τα στελέχη της στην διάθεση της ΣΚΟΕ για την επίλυση του προβλήματος με δημοσιεύσεις επίσημες και προσωπικά emails στον πρόεδρο της ΣΚΟΕ, όπως γνωρίζουν αρκετοί πρόεδροι συλλόγων προσωπικά.
Την τελευταία εβδομάδα όμως υπάρχει επανάληψη διασποράς διάφορων αρνητικών ειδήσεων για την πορεία της διαπραγμάτευσης της ΣΚΟΕ με τα Στρατιωτικά Σκοπευτήρια και ρίψη ευθυνών στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Έτσι, διαφαίνεται για ακόμα μία φορά η έλλειψη διαπραγματευτικής ισχύος της ΣΚΟΕ με τους ΘΕΣΜΟΥΣ είτε λέγονται Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Υπουργεία (Πολιτισμού – Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών κ.λπ.) για έκδοση ΚΥΑ – Κοινής Υπουργικής Απόφασης είτε λέγονται Εκκλησία, Δασαρχεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ΕΤΑΔ – Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου) κ.λπ.

Η κάθε διαπραγμάτευση με όλους τους παραπάνω θεσμούς απαιτεί κατά αρχήν:

1. Καθορισμό κατάλληλης παντοδύναμης Διαπραγματευτικής Επιτροπής της ΣΚΟΕ με τους θεσμούς από άτομα που είναι άριστοι γνώστες των θεμάτων και έχουν χρόνο στην διάθεσή τους προς όφελος της ΣΚΟΕ. Ακόμα και βουλευτές ή πολιτευτές κομμάτων εξουσίας που χρησιμοποιούνται ήδη είναι στην πράξη ανίσχυροι να διαπραγματευτούν το θέμα το οποίο απαιτεί προσωπική γνώση, εμμονή, συνεχείς επαφές, χρόνο και επιχειρήματα.
2. Ύπαρξη τελειοποιημένων προτάσεων με συνύπαρξη οικονομικών μεγεθών ώστε οι προτάσεις να μην επιδέχονται αμφισβήτησης από κανένα.
3. Ανάπτυξη και παγιοποίηση άριστων δημοσίων σχέσεων με τις αρχές και τους θεσμούς και όχι μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Αυτή βασικά είναι η βασική αρμοδιότητα του Πρόεδρου ή των μελών του ΔΣ της ΣΚΟΕ και όχι εργαζομένων ή αντιπροσώπων.
4. Εμμονή στην διαπραγματευτική τακτική και επαφή καθημερινά με τους χειριστές των θεμάτων των θεσμών δια διασφάλιση της ορθής πορείας των διαπραγματεύσεων.
5. Πίεση των θεσμών σε θέματα που έχουν διαφορετική αντίληψη με το άθλημα της σκοποβολής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν έχουν την ανάγκη των ενοικίων των σκοπευτικών συλλόγων.
6. Αποφυγή δαιμονοποίησης ή κατηγορίας των θεσμών από δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ και social media. Κανένας θεσμός δεν επιθυμεί το κακό της σκοποβολής πολύ περισσότερο Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας που αποτελούν πάνω από το 60 % των ενεργών σκοπευτών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι μέρος από όλους ΜΑΣ και αποτελούν την ‘’ψυχή΄΄ της σκοπευτικής οικογένειας. Η δαιμονοποίηση και η συκοφαντία των θεσμών με την μέθοδος του ‘’Διαίρει και Βασίλευε’’ που εφαρμόζει η ΣΚΟΕ λόγω ανικανότητας πρέπει να σταματήσει διότι βλάπτει και διαιρεί την σκοπευτική οικογένεια αλλά και ζημιώνει εθνικά την χώρα μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στις δημοσκοπήσεις εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στην Ελληνική κοινωνία είναι σε τέτοιο υψηλό ποσοστό που κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει.

Συμπερασματικά η Ενωτική Κίνηση προτρέπει την ΣΚΟΕ να εφαρμόσει τα παραπάνω με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να προβεί σε επιτυχή αντιμετώπιση – διαχείριση των θεσμικών θεμάτων με όλους τους θεσμούς που αφορούν – Στρατιωτικά Σκοπευτήρια – Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός Σταθερού Στόχου που σκουριάζει στο Μαρκόπουλο από το 2004 – μη ύπαρξη εναλλακτικής λύσης από το 2004 για κατασκευή νέου Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου ISSF στην Αττική – κατασκευή σύγχρονου Σκοπευτηρίου Σταθερού και Πήλινου Στόχου ISSF από ΓΓΑ – ΣΚΟΕ σε όλη την Βόρεια Ελλάδα – ανάληψη διεθνών αγώνων ISSF από την χώρα μας διότι από το 2004 και μετά η χώρα μας δεν έχει αναλάβει διεθνή διοργάνωση – έκδοση νέων σύγχρονων ΚΥΑ περί οπλοκατοχής σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό standardization – ΚΥΑ για τον αθλητικό τουρισμό – αλλαγή του καταστατικού της ΣΚΟΕ με εναρμόνιση με τον νέο Αθλητικό Νόμο.

Η Ενωτική Κίνηση είναι με το μέρος της σκοποβολής, των σκοπευτών και των συλλόγων τους και όποτε χρειαστεί είμαστε στην διάθεση της ΣΚΟΕ, όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν.
Η Ενωτική Κίνηση ήταν, είναι και θα είναι κατά της δαιμονοποίησης και συκοφαντίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας και γενικά όλων των ΘΕΣΜΩΝ της πολιτείας που έχουν σχέση με την σκοποβολή”.

 

 

www.fosonline.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top