Η ανάπτυξη της σκοποβολής στην Τρίπολη

Αν και σε αρκετό κόσμο που ασχολείται με τον τοπικό αθλητισμό, το άθλημα της Σκοποβολής και η δραστηριότητά του δεν είναι ευρέως γνωστά, αποτελεί γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια σε επίπεδο συλλόγων αλλά και Δήμου Τρίπολης, αφ’ ενός να αναπτυχθεί το άθλημα της Σκοποβολής (και τα πολλά πραγματικά διαφορετικά αγωνίσματά της) και αφ’ εταίρου να αναπτυχθούν οι υποδομές του Δημοτικού κλειστού σκοπευτηρίου της Τρίπολης σε τέτοιο βαθμό που στο άμεσο μέλλον, να μπορούν να φιλοξενήσουν σημαντικά αθλητικά γεγονότα, ακόμη και Πανελλαδικής εμβέλειας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα το γεγονός ότι οι υποδομές του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Τρίπολης, έχουν ανακαινιστεί και αναβαθμιστεί με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής αλλά και του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης και τη διάθεση και την ανταπόκριση μελών των τοπικών σωματείων που ακόμη και με εθελοντική προσωπική εργασία, έχουν κάνει πολλά ώστε οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις να αποτελούν ένα πραγματικό «στολίδι».

Παράλληλα μεταξύ των τοπικών σωματείων στο χώρο της Σκοποβολής, ο Τοπικός Φιλοσκοπευτικός Σύνδεσμος Τρίπολης «Εύανδρος», με κάτι λιγότερο από δύο χρόνια ζωής, έχει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποιήσει πολύ μεγάλα βήματα εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα, με σημαντικότερο το γεγονός ότι έχει φέρει στο άθλημα πολλά παιδιά που στη διάρκεια της σεζόν προπονούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Αυτοί λοιπόν ήταν μερικοί από τους λόγους που η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και ο Φώτης Αλεξόπουλος βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Τρίπολης και μίλησαν με τον Πρόεδρο του Τοπικού Φιλοσκοπευτικού Συνδέσμου Τρίπολης «Εύανδρος» κ. Παναγιώτη Παράσχο. Η ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη κινήθηκε σε τρεις άξονες που έχουν να κάνουν με το άθλημα καθ’ αυτό της Σκοποβολής και τις προοπτικές εξέλιξής του στην περιοχή μας και ειδικότερα στην Αρκαδική πρωτεύουσα, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Τρίπολης και φυσικά στον Τοπικό Φιλοσκοπευτικό Σύνδεσμο Τρίπολης «Εύανδρο» με τα ουσιώδη βήματα εξέλιξης που έχει πραγματοποιήσει σε 22 μόλις μήνες ύπαρξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα όσα ανέφερε ο κ. Παράσχος, μπορούν να «βάλουν στο κλίμα» του αθλήματος της Σκοποβολής, έναν φίλο του αθλητισμού της περιοχής, για τη σημερινή του κατάσταση και φυσικά τις προοπτικές εξέλιξης τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Πηγή: www.drt915.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο