Η Γαλλία απαγορεύει το κυνήγι τρυγονιού μετά από μείωση κατά 80%

Πριν λίγες μέρες υπογράφτηκε και δημοσιεύτηκε απόφαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της Γαλλίας και έχει ισχύ άμεσα που αφορά την Απαγόρευση της θήρας του τρυγονιού σε όλη την Γαλλική επικράτεια έως τις 30 Ιουλίου 2022!

Η Γαλλία απαγόρευσε το κυνήγι του τρυγονιού, με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι ο αριθμός των αποδημητικών πτηνών έχει μειωθεί κατά 80% τα τελευταία 40 χρόνια στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση απαγόρευσε το κυνήγι τους στις 28 Αυγούστου. Η απαγόρευση επεκτείνεται σε όλη την ηπειρωτική Γαλλία και την Κορσική και αυτή τη στιγμή πρόκειται να διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου 2022. Μετά το γεγονός της μείωσης, το αποτέλεσμα είναι η IUCN (Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης) να τοποθετήσει το τρυγόνι στην «ευάλωτη κόκκινη λίστα» του. Προστατεύτηκε από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας, το 2020.

Η κυβέρνηση είχε επιτρέψει το κυνήγι 17.460 τρυγονιών τον Αύγουστο του 2020, αλλά αυτό αναστάλθηκε ένα μήνα αργότερα από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας. Και έτσι το υπουργείο οικολογίας εξέδωσε διάταγμα: «Μέχρι τις 30 Ιουλίου 2022, το κυνήγι των τρυγονιών (Streptopelia turtur) απαγορεύεται σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή».

Πριν από την κυνηγετική περίοδο του 2021, η κυβέρνηση είχε πει ότι σχεδίαζε να απαγορεύσει το κυνήγι του τρυγονιού. Ωστόσο, η οργάνωση για την προστασία των πτηνών (LPO) έχει πει ότι αν η απαγόρευση θα ισχύσει μόνο μέχρι το επόμενο έτος, δεν θα έχει αποτέλεσμα. Σε δήλωσή του, η LPO είπε: «Παλεύουμε να δούμε πώς η Γαλλία μπορεί να συνεχίσει να επιτρέπει το κυνήγι αυτού του είδους, το οποίο βρίσκεται σε απειλή. Λυπούμαστε που αυτή η απαγόρευση δεν έχει εφαρμοστεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια, καθώς το είδος δεν θα έχει καμία πιθανότητα να επιστρέψει σε ικανοποιητική κατάσταση βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα».

Αλλά η Γαλλική Ομοσπονδία κυνηγιού (FNC) αναφέρει ότι το κυνήγι του πρέπει να επιτρέπεται καθώς εμπίπτει στην ομπρέλα του «παραδοσιακού κυνηγιού».

 

Με στοιχεία από www.connexionfrance.com

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top