Η Κ.Ο. Ηπείρου κάνει προσιτή την άγρια πανίδα και στα παιδιά

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδας – Ιταλίας”, όπου η Ομοσπονδία κατάφερε να συμμετάσχει ως εταίρος

Στο έργο αυτό παρουσιάζεται με ψηφιακό τρόπο η άγρια πανίδα της Ηπείρου και οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν εικονικά στους υγροβιότοπους της περιοχής, αλλά και να πάρουν μαθήματα οικολογικής ευαισθησίας.
Σε αυτό το εικονικό ταξίδι, διάρκειας 45 λεπτών, οι μαθητές μαθαίνουν για τη βιολογία των ζώων της Ηπείρου, όπως και τη γεωγραφία της περιοχής, με τις λιμνοθάλασσες και τα βουνά της, μέσω τρισδιάστατης οθόνης, με ξεναγό μία αλεπού!
Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθεί στο Κέντρο ένα ψηφιακό περιβάλλον, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να αισθάνεται ότι μεταφέρεται στους υγροβιότοπους, όπου θα φτερουγίζουν διάφορα είδη πουλιών!

Αυτό το σκέλος, προς το παρόν έχει μείνει πίσω, εξαιτίας των εμποδίων που έβαλε η πανδημία. Επόμενος στόχος η πιστοποίηση του Κέντρου από το υπουργείο Παιδείας, ώστε αυτό να περιλαμβάνεται στους τόπους, που πραγματοποιούν επισκέψεις τα σχολεία από όλη τη χώρα.
Η επίσκεψη στο Κέντρο, είναι εντελώς δωρεάν και γίνεται σε συνεννόηση με το προσωπικό της Ομοσπονδίας.

Στον ίδιο χώρο πρόκειται να κατασκευαστεί και το εικονικό σκοπευτήριο, όπου οι κυνηγοί θα μπορούν με το όπλο τους να εκπαιδεύονται σε θέματα ασφάλειας και ευστοχίας, με την προσομοίωση στόχων με ακτίνες λέιζερ!
Εκεί, θα λειτουργήσει και αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας σε υποδομή εμβαδού 300 τ.μ. Η διαχείριση των χρημάτων σκοπό έχει την προστασία και την ορθολογική διαχείριση του θηραματικού πλούτου με βάση τις αρχές της αειφορίας.
Τέλος, η φιλοσοφία της όλης προσπάθειας οικοδομείται με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση των ενδιαιτημάτων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες εκείνες για τη διατήρηση και αύξηση του αριθμού των θηραμάτων και τις άγριας πανίδας γενικότερα.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο http://www.matrixdesign.gr/ioannina-parko/

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top