Η κλαδική έκθεση για τον θαλάσσιο τουρισμό και την αλιεία έρχεται στις 4 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη

Η πρώτη κλαδική έκθεση της Θεσσαλονίκης για τον θαλάσσιο τουρισμό και την αλιεία ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO.

Οι επισκέπτες τής «Thessaloniki Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo 2022», που διοργανώνει η Pelagic Expo και θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 13 μέχρι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όλα όσα έχουν σχέση με τη ναυτιλία και την αλιεία. Στο πλαίσιο της έκθεσης, εξάλλου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο συνέδριο με θέματα: «Προοπτικές θαλάσσιου τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα» και «Προκλήσεις και Χρηματοδοτήσεις Επαγγελματικής Αλιείας», που συνδιοργανώνεται με το διαδικτυακό κανάλι για την καινοτομία και την ανάπτυξη ka-business.gr, με 16 ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ και ιδιοκτήτης της εταιρείας Διόπας, Σίμος Διαμαντίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής INTERLIFE Iωάννης Bοτσαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος, Γρηγόρης Τάσιος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, και ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Τους στόχους της έκθεσης παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου οι ιδιοκτήτες της Pelagic Expo, Αντώνης Ιωνάς και Γιώργος Πολυχρονίου, η Βούλα Πατουλίδου και η ιδιοκτήτρια του ka-business.gr, δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωνάς, η έκθεση γεννήθηκε ως όραμα το 2004 και διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο εκθεσιακό κέντρο στο Μαρούσι, αλλά η μεγάλη επισκεψιμότητα επέβαλε τη μεταφορά της σε μεγαλύτερο χώρο, οπότε η τελευταία που έγινε τον περασμένο Μάρτιο φιλοξενήθηκε στο ΜΕΚ Παιανίας. «Είχαμε όραμα να ανεβούμε στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά αυτό το αίτημα έγινε απαίτηση από το κοινό της Βόρειας Ελλάδας που ήθελε να έχει τη δική του θαλασσινή έκθεση», ανέφερε, σημειώνοντας πως η φετινή διοργάνωση εστιάζει στις θαλάσσιες δραστηριότητες στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος σημείωσε πως ο θαλάσσιος τουρισμός αναπτύσσεται πολύ και συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία και τόνισε πως η εταιρεία θέλει να βάλει ένα μικρό λιθαράκι για την περαιτέρω ανάπτυξή του στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδική αναφορά έκανε στον κλάδο της κρουαζιέρας που μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά, επισημαίνοντας πως μπορούν οι επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων να νοικιάσουν κάποιο σκάφος και να επισκεφτούν γειτονικές ακτές της Πιερίας ή της Χαλκιδικής. «Είναι μία πρώτη κίνηση και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση. Στόχος της εταιρείας είναι τα επόμενα χρόνια να είναι η μεγαλύτερη έκθεση στα Βαλκάνια και όχι μόνο», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πολυχρονίου ανέφερε ότι η έκθεση έχει εξαντλήσει όλον τον χώρο του κτηρίου με 120 επιχειρήσεις σε τρεις βασικούς κλάδους, με τα μικρά και μεγάλα σκάφη να καταλαμβάνουν τη μεγαλύτερη έκταση. Όπως είπε, θα εκτίθενται σκάφη από όλες τις κατηγορίες, ναυτικοί κινητήρες, ναυτιλιακά είδη και όλα τα όργανα ναυσιπλοΐας, ενώ θα υπάρχουν περίπτερα για την ερασιτεχνική και επαγγελματική αλιεία και κατασκευαστές υποβρύχιας αλιείας. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων εταιρείες ενοικίασης σκαφών αναψυχής και σχολές θαλάσσιων αθλημάτων και καταδύσεων. Ο κ. Πολυχρονίου σημείωσε ότι συμμετέχουν επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, σχεδόν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, αρκετά ναυπηγεία που έχουν έδρα την Αττική, αλλά και εταιρείες εισαγωγής από την Κύπρο. «Στόχος μας είναι η έκθεση να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον κλάδο και σε επόμενες διοργανώσεις να έχει βαλκανικό χαρακτήρα», υπογράμμισε.

Στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η οποία σημείωσε 267% αύξηση έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες του ΟΛΘ και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε η Βούλα Πατουλίδου. Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης τόνισε ότι στόχος είναι να αναπτυχθεί η δυνατότητα των τουριστών να νοικιάσουν σκάφη, αναφέροντας ότι στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική υπάρχουν 1.215 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών. Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές, ώστε να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός, αναφέροντας ενδεικτικά το αλιευτικό καταφύγιο Καλαμαριάς, που έχει θεσμοθετηθεί και θα ξεκινήσει.

 

 

Πηγή: www.voria.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο