Η λύση για την διατήρηση της πεδινής πέρδικας και την μείωση της βιοποικιλότητας

 

Είναι σημαντικό ότι πολλά άλλα είδη γεωργικών εκτάσεων επωφελούνται από αυτά τα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα. Από τη σκοπιά της FACE, αυτά τα γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα θα αποδώσουν κερδοφόρα αποτελέσματα για τη βιοποικιλότητα των γεωργικών εκτάσεων και τους κυνηγούς. Όπως φαίνεται από το Μανιφέστο Βιοποικιλότητας FACE , οι κυνηγοί μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση των οικοτόπων στις γεωργικές εκτάσεις της Ευρώπης.

Τα περισσότερα εθνικά στρατηγικά σχέδια μπορούν να βελτιωθούν για να παραδώσουν πιο αποτελεσματικά γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα ως ανταμοιβή στους αγρότες και τη φύση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πιέσουν σε εθνικό επίπεδο για να διασφαλίσουν ότι η βιοποικιλότητα των γεωργικών εκτάσεων να μην επιδεινωθεί περαιτέρω. Τα μέτρα για την Πεδινή Πέρδικα, όπως καταδεικνύεται μέσω του έργου PARTRIDGE, παρέχουν ένα δοκιμασμένο μέσο υποστήριξης της χλωρίδας και της πανίδας των γεωργικών εκτάσεων γενικά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το έργο PARTRIDGE (Protecting the Area’s Resources Through Researched Innovative Demonstration of Good Examples) συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg North Sea Region Programme. Δείχνει πώς νέες και βελτιωμένες λύσεις διαχείρισης μπορούν να αυξήσουν τη βιοποικιλότητα και τις υπηρεσίες οικοσυστήματος έως και 30% έως το 2023. Το έργο πραγματοποιείται σε  10 τοποθεσίες επίδειξηςστην Αγγλία, τη Σκωτία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία (δύο ανά χώρα). Πρόσθετες τοποθεσίες ακολουθώντας την ίδια διαχείριση δημιουργήθηκαν επίσης στη Δανία όταν οι Δανοί Κυνηγοί εντάχθηκαν αργότερα στο έργο. Πάνω από το 7% κάθε τοποθεσίας επίδειξης έχει βελτιωθεί με υψηλής ποιότητας ενδιαιτήματα άγριας ζωής (οικόπεδα λουλουδιών άγριας ζωής, όχθες σκαθαριών και περιθώρια χόρτου) χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένα τοπικά σχέδια διαχείρισης. Αυτά συμπληρώνονται από τη χειμερινή σίτιση και τη διαχείριση των θηρευτών όπου το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Αυτές οι πρακτικές εφαρμόζονται από το 2017 και παρακολουθούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου για την προώθηση της ανταλλαγής πληροφοριών. Η επιστήμη που στηρίζει αυτή την αποκατάσταση συνοψίζεται στη δημοσίευση που παράγεται από τους συνεργάτες PARTRIDGE, Farming with nature. Οι κυνηγοί, οι γεωργοί και άλλοι διαχειριστές άγριας ζωής θα πάρουν έμπνευση και γνώση για να βελτιώσουν τα οικοσυστήματα των γεωργικών εκτάσεων και να ωφελήσουν την άγρια ​​ζωή.

Ο γενικός στόχος είναι να ενισχυθεί η υιοθέτηση γεωργοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων για τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη διαχείριση των οικοσυστημάτων γεωργικής γης. Γι αυτό το έργο συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα αγροτικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων των αγροτών και των κυνηγών.

Το έργο εστιάζει στην Πεδινή Πέρδικα, η οποία λειτουργεί ως είδος-ομπρέλα, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες της ποιότητας του οικοσυστήματος των γεωργικών εκτάσεων. Όπου ευδοκιμούν οι πέρδικες, η βιοποικιλότητα των γεωργικών εκτάσεων είναι υψηλή. Η διατήρηση που στοχεύει στηνΠεδινή Πέρδικα ωφελεί άλλα είδη πτηνών και θηλαστικών και μια σειρά από άλλα άγρια ​​ζώα, όπως έντομα και χλωρίδα.

Η FACE ενθαρρύνει σθεναρά τους κυνηγούς, τους αγρότες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να μάθουν περισσότερα και να λάβουν υπόψη τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές για τη δημιουργία ενός υγιούς οικοσυστήματος γεωργικής γης.

 

 

www.face.eu

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο