Η παράνομη αλιεία δεν σταματά, ούτε όμως οι έλεγχοι των αρμόδιων αρχών

Το Α’ Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την πάταξη της παράνομης αλιείας στην ευρύτερη περιοχή Αμβρακικού κόλπου προέβη στην κατάσχεση 72 ζευγών ιχθυοπαγίδων (νταούλια) από τη θαλάσσια περιοχή Πλατανάκι δημοτικού διαμερίσματος Νεοχωρίου.

Συγκεκριμένα στελέχη της Ασφάλειας του Α΄Λ/Τ Αμφιλοχίας σε συνεργασία με άντρες του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (πρώην Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού κόλπου) εντόπισαν σε πολύ μικρό βάθος τα παράνομα αλιευτικά εργαλεία και προχώρησαν στην ανάσυρση και κατάσχεση τους.

Επίσης, σε ελέγχους στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ωρωπού και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, το μεσημέρι της Δευτέρας (16/5), είχαμε κατασχέσεις αλιευμάτων και πρόστιμα.

Στην πρώτη περίπτωση , οι Λιμενικοί εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Δηλεσίου, 31χρονο Έλληνα να έχει αλιεύσει εκατόν ογδόντα τρία (183) άτομα ζώντα δολώματα του είδους ”ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ”, είδος απαγορευμένο στη ερασιτεχνική αλιεία, με αλιευτικό εξοπλισμό μια (01) μπουκάλα οξυγόνου, έναν (01) ρυθμιστή παροχής αέρα και ένα (01) γιλέκο πλευστότητας.

Στη δεύτερη περίπτωση στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, εντόπισαν στην περιοχή της υψηλής γέφυρας 38χρονο να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση, δεκατρία κιλά (13kg) όστρακα του είδους ”ΑΚΑΝΘΩΤΟΣ ΣΤΡΟΜΠΟΣ”, είδος απαγορευμένο στη ερασιτεχνική αλιεία.

Στην περίπτωση του Δηλεσίου, η ποσότητα αλιεύματος κατασχέθηκε και στη συνέχεια επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ στην άλλη περίπτωση κατασχέθηκε και στη συνέχεια καταστράφηκε. Και στις δύο υποθέσεις, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

www.agrinionews.gr www.lamiareport.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο