Όλοι αυτοί οι «Αντί» και πολέμιοι του κυνηγιού έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Μας αφύπνισαν από τον λήθαργο!
Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε παρόμοια κινητοποίηση σε μέγεθος και διάρκεια. Ξεκινήσαμε δειλά δειλά πριν μήνες με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τοπικών συλλόγων των δέκα ατόμων, για να καταλήξουμε σε αυτές των χιλίων με διοργανωτές τις Ομοσπονδίες.

«Κι έγινε η σπίθα πυρκαγιά και πέλαγος η στάλα» σύμφωνα με το όμορφο λαΐκό τραγούδι.

Δημιουργήθηκε πλέον ο μηχανισμός αντίδρασης και εμφυσήθηκε στον κυνηγετικό κόσμο το πνεύμα της αγωνιστικότητας.

Από εδώ και στο εξής καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα μας αγνοήσει τόσο επιδεικτικά θα πλημμυρίσει ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη και η πλατεία ταχυδρομείου στη Λάρισα. Θα βουλιάξει το Σύνταγμα στην Αθήνα.

Με τη συμμετοχή μας στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, η Δυτική Μακεδονία ανταπέδωσε τη μεγάλη τιμή που της έκαναν οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας όπως η Λάρισα, Καρδίτσα, Πύλη Τρικάλων και Ελασσόνα όταν πριν λίγο καιρό, 29 Μαϊου, μαζί με τους μεγάλους συλλόγους της Θεσσαλονίκης και των Αμπελοκήπων συμμετείχαν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά δημόσια για τη στήριξή τους, έστω και καθυστερημένα, τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης κυρίους Ν. Καλογεράκο, Ν. Τσιώμπρα και Θ. Μυλόπουλο.

Των κύριο Αθανάσιο Γκόπη, τη θρυλική μορφή του χώρου της κυνοφιλίας και πρωτεργάτη της διάσωσης και ανάδειξης του Ελληνικού Ιχνηλάτη.

Τον κύριο Ιωάννη Φραγγίδη, εκτροφέα και διεθνή κριτή μορφολογίας και κυνηγετικών ικανοτήτων.

Τον κύριο Λεωνίδα Αρνίδη, πρόεδρο νέων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Όλους τους φίλους κυνηγούς.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε δημόσια για τη στήριξή και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, τους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης κ. Γ. Αμανατίδη, κ. Μ. Παπαδόπουλο και κα Κ. Βέττα που απέστειλε χαιρετισμό. Η παρουσία τους και η αλληλεπίδραση με τον κόσμο, προσέδωσε άλλο ειδικό βάρος στη δράση μας. Ο κυνηγετικός κόσμος και οι κυνόφιλοι άκουσαν με ανακούφιση τα λόγια τους και κράτησαν ως παρακαταθήκη τις δεσμεύσεις τους για αλλαγές και βελτιώσεις προς το λογικότερο.

 

Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης

www.prlogos.gr