Η τεχνολογία που ανιχνεύει τη θερμική κίνηση στο δρόμο

Μια σημαντική τεχνολογία ενεργητικής ασφάλειας με έμφαση στη νυχτερινή οδήγηση, αλλά και σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας, είναι το Night Vision. Το σύστημα αυτό προσφέρεται στο νέο Opel Grandland σε συνδυασμό με το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED Pixel Light.

To Night Vision βοηθά τον οδηγό του Grandland να εντοπίσει ανθρώπους και ζώα αρκετά κρίσιμα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Και τα δύο συστήματα κάνουν τη νύχτα μέρα και αυξάνουν την ασφάλεια στο σούρουπο και στο σκοτάδι.

Η κάμερα υπερύθρων που κρύβεται κάτω από το Opel Vizor κάνει τη νυχτερινή οδήγηση ασφαλέστερη, κυρίως σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού, όπως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ή σε δασικούς δρόμους. Το Night Vision ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα σε απόσταση έως 100 μέτρων μπροστά από το Grandland, με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Μόλις η κάμερα ανιχνεύσει πεζό, δικυκλιστή ή κάποιο ζώο στην άκρη του δρόμου, προβάλλει τη θέση του στον 12 ιντσών Πίνακα Ενημέρωσης Οδηγού, στο ψηφιακό κόκπιτ Pure Panel. Το άτομο ή το ζώο μπροστά από το όχημα επισημαίνεται με χρώμα, ώστε να διαφοροποιείται ξεκάθαρα από τον περιβάλλοντα χώρο.

Το Night Vision προσφέρεται στο νέο Grandland σε συνδυασμό με το Adaptive IntelliLux LED® Pixel Light. Ομοίως ενσωματωμένο στο Opel Vizor, το πρωτοποριακό σύστημα φωτισμού με 168 στοιχεία LED – 84 ανά προβολέα – προσφέρει μία ομαλή προσαρμογή της δέσμης φωτός ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τον περιβάλλοντα χώρο, χωρίς την ενοχλητική αντανάκλαση για τους άλλους οδηγούς.

Η λειτουργία matrix σβήνει τα στοιχεία φωτισμού που στρέφονται προς τα οχήματα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν πλήρως φωτιζόμενες με τη δέσμη της μεγάλης σκάλας.

Ο συνδυασμός των δύο συστημάτων προσφέρει διπλή ασφάλεια, εξασφαλίζοντας πιο ξεκούραστη οδήγηση, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες φωτισμού.

 

www.mononews.gr

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο