Η βοήθεια των Ιταλών αγροτών ενάντια στις επιθέσεις των αγριόχοιρων

Η Περιφέρεια Emilia-Romagna στην Ιταλία, θα επιτρέψει την αυτοάμυνα των αγροτών από αγριόχοιρους που εισβάλλουν στις καλλιέργειές τους. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη συνεδρίαση της  κυνηγιού άγριας ζωής, αυτό προβλέπει διάταξη που θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο. Το μέτρο έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από το Ανώτατο Ινστιτούτο Προστασίας και Έρευνας Περιβάλλοντος.

Αυτό σημαίνει ότι ο αγρότης θα μπορεί να επέμβει άμεσα ή μέσω υπαλλήλου, μέλους της οικογένειας ή έμπιστων προσώπων – εφόσον όλοι έχουν άδεια κυνηγιού και έχουν προηγουμένως εξουσιοδοτηθεί από την επαρχιακή αστυνομία – για την καταπολέμηση της παρουσίας αγριόχοιρων στη γη τους.

«Αυτή η σαφής κατεύθυνση της Περιφέρειας» σχολιάζει ο Mario Marini, πρόεδρος της Confagricoltura Parma, «αποτελεί σημαντική απόφαση προς την κατεύθυνση που επιθυμούσε εδώ και καιρό ο οργανισμός μας. Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε ήδη προτείνει την υιοθέτηση ενός μέτρου παρόμοιου με αυτό που ήδη ισχύει στη γειτονική περιοχή Τοσκάνη όπου η άμεση παρέμβαση των αγροτών δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Βασική αρχή του νέου σχεδίου ελέγχου του αγριόχοιρου στην Emilia-Romagna, είναι να τοποθετηθεί ο αγρότης στο κέντρο επειδή αυτός γνωρίζει το πρόβλημα, γνωρίζει πού προκαλεί ζημιά η άγρια ​​ζωή και, επομένως, μπορεί να παρέμβει στοχευμένα».

«Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, που θα προκύψουν από την αποτελεσματική εφαρμογή της αυτοάμυνας, που προβλέπει το νέο σχέδιο ελέγχου», τονίζει η Confagricoltura.

«Σε τελική ανάλυση αυτή τη στιγμή, ένα από τα κύρια προβλήματα στο μέτωπο των αγριόχοιρων, στην περιοχή της Πάρμα, δεν είναι μόνο η άμεση ζημιά στις καλλιέργειες και στο χωράφι, αλλά και τα οπληφόρα μπορούν να είναι πηγή μετάδοσης και διάδοσης  ορισμένων αναδυόμενων παθολογιών, όπως η αφρικανική πανώλη των χοίρων που κρατά σε αγωνία ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χοιροτροφικό τομέα», καταλήγει ο  Marini.

 

 

www.confagricoltura.org

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο