Ιαματικά λουτρά στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η ευεξία έχει μεγάλη ιστορία. Από την αρχαιότητα έως σήμερα, πληθώρα ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα ανακουφίζουν από τις παθήσεις, προσφέρουν αναζωογόνηση σώματος και νου, τόνωση, χαλάρωση. Αν αναζητάτε θερμές και ιαματικές πηγές, υπάρχουν σε τουλάχιστον 850 σημεία σε όλη τη χώρα.

Με ονομαστές για τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού τους, εμβληματικές λουτροπόλεις–θέρετρα της Ελλάδας, όπως η Αιδηψός, το Λουτράκι, ο Καϊάφας, τα Καμένα Βούρλα, οι αναγνωρισμένες σήμερα ιαματικές πηγές που υπάρχουν στη χώρα αριθμούν τις 20, σύμφωνα με τον κατάλογο της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων: Λίμνη Βουλιαγμένης στην Αττική, Καμένα Βούρλα, Κρηνίδες (Καβάλα), Λουτράκι-Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα-Χαλκιδικής), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι – Περαχώρα (Κόρινθος), Θέρμη (Θεσσαλονίκη), Παρανέστι (Δράμα), Γιάλτρα Αιδηψού, Χανόπουλος (Άρτα), Ν. Απολλωνία (Βόλβη), Παπαϊωάννου (Αιδηψός), Τραϊανούπολη (Έβρος), Θέρμαι Σύλλα στην Αιδηψό, Διαμάντη-Πεπόνα στην Αιδηψό και πρόσφατα η πηγή Αγ. Φωκά στην Κω, η Αγραπιδιά Φλώρινας και η Φρύνη Σκουρτανιώτη στην Αιδηψό.

Πλάι στη θάλασσα ή μέσα στα καταπράσινα δάση των βουνών με τους καταρράκτες, τα ποτάμια και τις λίμνες, θα ξαναβρείτε την πολύτιμη ηρεμία σας. Γύρω από τις ιαματικές πηγές, θέρετρα ευεξίας αξιοποιούν το θαύμα της φύσης, για να σας προσφέρουν μία γκάμα εξειδικευμένων υπηρεσιών και θεραπειών. Παράλληλα, ειδικές σχολές οργανώνουν μαθήματα γιόγκα, τάι τσι και διαλογισμού σε τοποθεσίες, όπου η ξεχωριστή ομορφιά συνδυάζεται με την ισχυρή ενέργεια.

Ευεξία: Η δύναμη της φύσης
Ευ ζην όμως δεν σημαίνει μόνο… χαλάρωση. Η δράση σας περιμένει σε όλη την Ελλάδα, όπου οι ατέλειωτες εναλλαγές τοπίων και οικοσυστημάτων δημιουργούν άπειρα πεδία για δραστηριότητες στην ξηρά ή στο νερό. Στην φύση, η ζωογόνος ενέργεια του ελληνικού ήλιου και της θάλασσας χαρίζει ακόμη περισσότερη ευεξία: περπάτημα, ποδήλατο με τη μαγεία της θαλασσινής αύρας, αναζωογονητικό κολύμπι, αλλά και θεραπείες σε θερμές πηγές στα νησιά του Αιγαίου.

Κι ακόμα, ιστιοσανίδα, κανό θαλάσσης και καγιάκ, rafting, ορειβασία, αναρρίχηση, καταδύσεις, κωπηλασία, κατάβαση φαραγγιών ή περπάτημα σε μονοπάτια αξεπέραστης ομορφιάς θα σας προσφέρουν μοναδική αναζωογονητική δύναμη. Αφήστε την αρχέγονη ενέργεια αυτού του τόπου να ευεργετήσει το σώμα και το νου σας και θα ανακαλύψετε έκπληκτοι τον αναγεννημένο σας εαυτό.

 

www.discovergreece.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο