Ιδιογομώσεις με την πυρίτιδα GM3

Τα περισσότερα φυσίγγια στη χώρα μας καταναλώνονται στο κυνήγι της τσίχλας. Η επικρατέστερη γόμωση σ’ αυτό το κυνήγι είναι εκείνη των 32 και 33 γραμμαρίων σε σκάγια και ως καταλληλότερη θεωρείται η πυρίτιδα GM3.
Εγκαινιάζοντας αυτή τη νέα στήλη που απευθύνεται σε ιδιογομωτές, επιλέξαμε συνταγές με μια πυρίτιδα που είναι κατ’ εξοχήν κατάλληλη για γομώσεις των 32 γραμμαρίων. Πρόκειται για την πυρίτιδα GM3. Μονοβασική πυρίτιδα, πλήρως ζελατινοποιημένης νιτροκυτταρίνης, σε μορφή κόκκων ακανόνιστου σχήματος, διαμέτρου 0,3 ως 1,6 χιλιοστών, με πυκνότητα περίπου 540 γραμμαρίων ανά λίτρο και γκρι απόχρωση. Προορίζεται για γομώσεις 31 ως 34 γραμμαρίων.

Πρώτη συνταγή: Σε πλαστικό κάλυκα διαμετρήματος 12 και ύψους 70 χιλιοστών, με καψούλι μέσης ισχύος 686, γεμίζουμε 1,50 γραμμάρια πυρίτιδας GM3 με 32 γραμμάρια σκάγια. Επάνω στην πυρίτιδα τοποθετούμε συγκεντρωτήρα, εφαρμόζοντας στατική πίεση 3 ως 4 κιλών. Εφαρμόζουμε αστεροειδές κλείσιμο έξι πτερυγίων, χωρίς κεντρική σύντηξη.

Δεύτερη συνταγή: Σε ίδιο κάλυκα αλλά με ισχυρότερο καψούλι CX2000, γεμίζουμε 1,45 γραμμάρια πυρίτιδας με 32 γραμμάρια σκάγια, διατηρώντας πανομοιότυπα τα στοιχεία της προηγούμενης συνταγής.

Οι συνταγές προέρχονται από το βιβλίο του Χρήστου Χατζιώτη «Συνταγές Γομώσεων με τις Σύγχρονες Πυρίτιδες».

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο