Κ.Ε.Κ.Κ.: Ανελέητοι χειρισμοί για το τρυγόνι

Η αδυναμία της Ευρώπης να σταματήσει την σφαγή που γίνεται στη Μέση Ανατολή με τον αποδεκατισμό εκατοντάδων χιλιάδων τρυγονιών την οδηγεί στο να δώσει κατευθυντήριες γραμμές για μείωση ή και για απαγόρευση του κυνηγίου στις ευρωπαϊκές χώρες στον ανατολικότερο διάδρομο μετανάστευσης τρυγονιών.
Μια απαγόρευση που, ως Κίνημα των Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, μας βρίσκει κάθετα εναντίον και έντονα προβληματισμένους.
Ουσιαστικά, οι απαγορεύσεις αυτές δεν πρόκειται να φέρουν καμία ανάκαμψη στον πληθυσμό τους με αυτούς τους χειρισμούς όταν παράλληλα γίνονται οι σφαγές στην Αφρική.
Ως Κίνημα από πλευράς μας, δώσαμε έντονες συστάσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε καμία απολύτως απαγόρευση κανενός από τα υφιστάμενα επιτρεπόμενα θηράματα στη χώρα μας και ότι πλέον θα βαραίνει το Υπουργείο Εσωτερικών η οποιαδήποτε απαγόρευση έρθει για την Κύπρο γιατί έχει την μέγιστη ευθύνη να προστατεύσει το ΝΟΜΙΜΟ ΚΥΝΗΓΟ που πληρώνει τόσα χρήματα για να μπορεί να εξασκεί την κυνηγετική του δραστηριότητα.
Παρά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Πρόεδρος μας τόσο με το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας, κανείς εκ των δύο δεν ενημέρωσαν ότι είχαν προταθεί από πλευράς Υπηρεσίας Θήρας προς τον Υπουργό Εσωτερικών η μείωση των εξορμήσεων του κυνηγίου του Τρυγονιού από τις 4 με 18 Σεπτεμβρίου.
Όταν ο Πρόεδρος μας ζήτησε πληροφορίες το μόνο που του απαντήθηκε ήταν ότι έγιναν κάποιες συστάσεις με ένα φάκελο με τεκμηριώσεις προς τον Υπουργό Εσωτερικών και αναμένεται η δική του απόφαση.
Η τελική απόφαση μας βρίσκει κάθετα εναντίον γιατί πλέον ο οποιοσδήποτε περιορισμός ίσως να είναι και η αρχή του τέλους για το κλείσιμο του κυνηγίου του τρυγονιού στη χώρα μας και ευθύνη θα έχουν όλοι όσοι συναίνεσαν αλλά και αποδέχτηκαν τον όποιον περιορισμό.
Οι ημερομηνίες που έχει προτείνει η Υπηρεσία Θήρας δεν είναι συμβατές με τους διαδρόμους πλέον μετανάστευσης των τρυγονιών στη χώρα μας.
Λόγω των κλιματικών αλλαγών αλλά και πολλών άλλων παραγόντων έχουμε διαπιστώσει ότι τα τελευταία χρόνια πολλά πουλιά θηρεύονται από τις 20-25 Σεπτεμβρίου στα παράλια.
Μέσα σε αυτό το διάστημα των 4-18 θα πρέπει να δηλωθεί ο αριθμός που έχει ζητηθεί από την Ευρώπη που αν δεν καλυφθεί θα έχουμε πολύ περισσότερα προβλήματα την επόμενη χρονιά.
Άρα από τις 21-28 Αυγούστου όπου θηρεύονται αρκετά πουλιά στις περιοχές της Πάφου και άλλες περιοχές όπου έχουν εγκατασταθεί και αναπαραχθεί πουλιά δεν θα μπορούν να θηρευτούν για να καλύψουμε το όριο που έθεσε η Ευρώπη.
Πλέον εγείρονται πάρα πολλά ερωτήματα και για το Προϊστάμενο Υπηρεσίας Θήρας αλλά και πολλούς άλλους αρμόδιους φορείς:
  • Γιατί δεν ειδοποίησε κανένα ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Θήρας ότι προχώρησε σε συστάσεις προς τον Υπουργό Εσωτερικών για περιορισμό του κυνηγίου του τρυγονιού από τις 4-18 Σεπτεμβρίου μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης αλλά και αντιμετώπισης από πλευράς δικής μας μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών;
  • Γιατί λειτούργησε με τρόπο απόλυτο χωρίς καμία ενημέρωση προς τους κυνηγούς εκ των προτέρων της απόφασης του και αποστολής του αιτήματος του προς τον Υπουργό Εσωτερικών;
Τέλος, ενημερώνουμε κάθε κυνηγό πως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την απόφαση για θήρευση του τρυγονιού και θα προσπαθήσουμε μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών με όσα μέσα έχουμε που είναι το καθ’ όλο αρμόδιο τμήμα σε θέματα κυνηγίου, για αλλαγή της παράλογης ατεκμηρίωτης απόφασης για μείωση των εξορμήσεων από 4-18 Σεπτεμβρίου.
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο