Κάρτ: Δυνατά «G» σε ένα άθλημα για μικρούς και μεγάλους

Μπορεί να μην είσαι μικρός αλλά μπορείς να νιώσεις την ένταση ενός αγώνα F1 σε μικρογραφία και παράλληλα να γυμναστείς. Αν είσαι πατέρας και έχεις τρέλα με τα μηχανοκίνητα, μπορείς να δώσεις στο παιδί σου τη χαρά της αγωνιστικής οδήγησης και ποιος ξέρει κάποια στιγμή μπορεί να τον δεις σε μεγαλύτερες πίστες.

Όπως και να έχει τα κάρτ είναι ένα πολύ ενδιαφέρον άθλημα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και φύλα. Μάλιστα προτείνεται από τη παιδική ηλικία των 6 ετών.

Αποδεδειγμένα ένα παιδί που θα εντρυφήσει και θα περάσει δυναμικές ενεργητικές ώρες αναψυχής μέσα σε μια πίστα Καρτ ακόμα και αν δεν θελήσει να ακολουθήσει μια σχετική αθλητική καριέρα, θα «βγει» στην καθημερινή παράνοια της οδικής κυκλοφορίας ένας συνειδητοποιημένος όσο και ενεργητικά κατάλληλα «εξοπλισμένος» οδηγός . Και όλα αυτά μέσα στο εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον μιας Πίστας Καρτ.

Παγκοσμίως το καρτ έχει χαρακτηριστεί σαν το μεγαλύτερο σχολείο για την εισαγωγή στον τετράτροχο μηχανοκίνητο αθλητισμό και παράλληλα σαν ένας γνήσιος και απαιτητικός αθλητικός χώρος!

Εξαιρετικά αθλητικός χώρος απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση τόσο σωματικά όσο και νοητικά ώστε ο οδηγός να ανταπεξέλθει στις έντονες επιταχύνσεις G που δέχεται το σώμα του και μεταφράζονται σε μέγιστες δυνάμεις και όλα αυτά με μεταβολές σε ασύλληπτα μικρά χρονικά διαστήματα που απαιτούν ταλέντο αλλά και πολύ δουλειά σε σωματικό και σε επίπεδο αντανακλαστικών αλλά και διαχείρισης δεδομένων.

 

Για τον «αληθινό» Καρτίστα η σχέση με τον παράγοντα «μηχανή» είναι έντονη και σαφέστατα αναπτύσσεται μια εκτεταμένη γνώση τόσο σε τεχνολογικό γνωστικό επίπεδο όσο και σε σχέση με τους φυσικούς νόμους που διέπουν την κίνηση των οχημάτων

Έντονα ανταγωνιστικό αφού οι αγωνιζόμενοι «αισθάνονται» ο ένας την ανάσα του άλλου!

Τα οχήματα είναι καθαρόαιμα αγωνιστικά με τα οποία οι οδηγοί δουλεύουν όλες τους τις αισθήσεις το σώμα και το μυαλό.

Αναλογία κιλών στον ίππο που θα ζήλευαν πανάκριβα αυτοκίνητα τα πιο κοινά πια υδρόψυκτα 125 τιθασεύουν μια ιπποδύναμη περίπου 30 HP σε ένα σύνολο οχήματος με οδηγό 140 κιλά!!!!

Μοναδική ικανότητα αλλαγής πορείας με αποτέλεσμα επιταχύνσεις που μόνο στα μέγιστα στάδια αγώνων συναντά κανείς. (Μεγαλύτερα των 2G)

Οι καρτίστες επειδή η φύση του αθλήματος το απαιτεί και το χαμηλό σχετικά κόστος το επιτρέπει γράφουν άπειρες «ώρες πτήσης».

Μπορεί κανείς να αναζητήσει τα όρια του οδηγώντας Καρτ σε πολύ ασφαλές περιβάλλον με ελάχιστες συνέπειες του λάθους.

Δυνατότητα επέμβασης στο SETUP του οχήματος και παρακολούθησης του αποτελέσματος με αποτέλεσμα αυτού η ανάπτυξη ιδιαίτερων ικανοτήτων στην διαχείριση του τομέα που λέγεται «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ» (VEHICLEDYNAMIC)

Μέτρηση της επίδοσης: συνήθως οι προπονήσεις και οι αγώνες διεξάγονται σε μόνιμες πίστες όπου μπορεί ο οδηγός να παρακολουθεί την εξέλιξή του εφόσον οι συνθήκες παραμένουν σταθερές.

Το καλύτερο με το χειρότερο όχημα Καρτ σε μια κατηγορία απέχουν ελάχιστα σε ισχύ στα απολύτως ίδια κιλά με αποτέλεσμα ο οδηγός αυτού να μαθαίνει άλλα μονοπάτια αγωνιστικής εξέλιξης του πέραν από το τετριμμένο σε άλλους χώρους της αύξησης της ισχύος και πάνω απ όλα μαθαίνει να ανιχνεύει τα λάθη του εαυτού του και πως αυτός συνεργάζεται με την μηχανή.

Ότι μαθαίνει κανείς εδώ είναι άμεσα εφαρμόσιμο σε όλες τις μορφές τετράτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και στην κίνηση κάθε οχήματος στην καθημερινή μας ζωή προάγοντας έτσι την ενεργητική οδική ασφάλεια του όποιου έχει εμπλακεί με το αγωνιστικό Καρτ.

www.activeman.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top