Καταδίκη για προσβολή ενάντια των κυνηγών

“Το δικαίωμα της κριτικής δεν είναι το ίδιο με το δικαίωμα της προσβολής”. Αυτό καθόρισε το Δικαστήριο της Ρώμης εναντίον του Πάολο Μοκαβέρο, μετά τις προσβλητικές εκφράσεις του κατά κυνηγών.

Με απόφαση που εκδόθηκε από το Δικαστήριο της Ρώμης, ο γνωστός ηγέτης των δικαιωμάτων των ζώων Πάολο Μοκαβέρο καταδικάστηκε σε αποζημίωση για τις βλαβερές και επιβλαβείς δηλώσεις που έκανε κατά των κυνηγών κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής «La Zanzara» τον Μάρτιο του 2020. Οι πρόεδροι των κυνηγετικών ομοσπονδιών είχαν καταθέσει πολιτική αγωγή εναντίον του, με χορηγό τον δικηγόρο Alberto M. Bruni.

Το διάταγμα είναι πολύ περίπλοκο και, ενώ αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ενημέρωση και την κριτική, ωστόσο επιβεβαιώνει ότι οι λεκτικές επιθέσεις δεν μπορούν ποτέ να γίνουν ανεκτές, προς τους κυνηγούς, οι οποίοι προστατεύονται από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους.

Η διάταξη του Πολιτικού Δικαστηρίου της Ρώμης αποκτά μεγάλη σημασία γιατί αναγνωρίζει την προστασία της αξιοπρέπειας όσων ασκούν νόμιμα την κυνηγετική δραστηριότητα και, μαζί, των Κυνηγετικών Συλλόγων.

Επιπλέον, αποκτά επίσης την αξία μιας πραγματικής προειδοποίησης για όλους εκείνους που δυσφημούν τους κυνηγούς υπερβαίνοντας τα όρια της σωστής ενημέρωσης και του δικαιώματος της κριτικής, επιτρέποντας στους εαυτούς τους να μην επιτρέπουν λεκτική επίθεση που συνοδεύεται από προσβολές και χυδαιότητα.

Και αυτό ισχύει και για τους επικεφαλής εφημερίδων και τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών που φιλοξενούν δυσφημιστές του κυνηγιού, στους οποίους επιτρέπονται -χωρίς να αντικρούουν τον εαυτό τους- παρεκκλίνουσες και επιζήμιες εκφράσεις.

Ενισχυμένοι από αυτό, οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι θα μπορούν στο εξής να κινούνται νομικά για την προστασία της εικόνας των μελών τους όποτε -και δυστυχώς συμβαίνει όλο και πιο συχνά- το κυνήγι και όσοι το ασκούν γίνονται αντικείμενο προσβλητικών σχολίων.

 

 

www.federcaccia.org

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο