Καταστρέφονται καλλιέργειες από κοπάδια αγριογούρουνων

Για άλλη μια φορά κοπάδια αγριογούρουνων, σπέρνουν την καταστροφή & τον τρόμο σε πεδινές Κοινότητες του Δ. Πύλης και σε χωριά  του δήμου Σιντικής.

Οι καταστροφικές τους επιδρομές σε καλλιέργειες δεν έχουν τέλος, ακόμα και μια ανάσα έξω από την πόλη των Τρικάλων, φέρνοντας τους παραγωγούς σε απόγνωση, οι οποίοι φοβούνται πλέον να βρεθούν στα χωράφια τους, καθώς οι επιθέσεις από τα άγρια τετράποδα είναι συχνές & συνήθεις πλέον, δυσχεραίνοντας στο έπακρο την εργασία τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αγριόχοιροι «αλωνίζουν» στα πεδινά τμήματα, όχι μόνο του Δ. Πύλης, αλλά & του Νομού γενικότερα, φαινόμενο που πλέον έχει γίνει προσφιλή συνήθεια των συμπαθών κατά τα άλλα θηλαστικών, με την απελπισία όμως των καλλιεργητών να έχει χτυπήσει κόκκινο, ανήμποροι να κάνουν κάτι για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό εδώ και τρία χρόνια, με τις προειδοποιήσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος προς την κεντρική εξουσία, πρώην και νυν, μέσω επιστολών του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη να είναι συνεχείς, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει έντονο και επίκαιρο, με τους καλλιεργητές να ζητούν λύση άμεσα!

Οι παραγωγοί

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί βλέποντας τον κόπο τους να γίνεται βορά των αγριόχοιρων, κυριολεκτικά εκλιπαρούν…, από τη μία να ξεκινήσει επιτέλους να τους δίνεται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τέτοιου είδους καταστροφές, από την άλλη να επιτραπεί το κυνήγι του αγριόχοιρου, αν όχι για όλο τον χρόνο, τουλάχιστον για περισσότερο χρονικό διάστημα απ’ ο,τι τώρα, καθώς οι ρυθμοί γεννήσεων και εξάπλωσης των αγριόχοιρων, είναι πολύ ταχείς, δημιουργώντας υπερπληθυσμούς, δύσκολα διαχειρίσιμους, προς θετική λύση του προβλήματος.

Ο Αντιδήμαρχος Στάθης Ζαπρίδης δηλώνει .«Τα χωράφια έχουν γίνει γήπεδα» και επίσης αναφέρει πως κάποιος πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα αυτό  καθώς όταν έρχεται η ώρα να θερίσουν οι αγρότες τους κόπους μιας χρονιάς δεν υπάρχει τίποτε!

Ενώ ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι καθημερινός  με  τα αγριογούρουνα να  διασχίζουν τους δρόμους κατά κοπάδια.

 

www.trikalaidees.grwww.epiloges.tv

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top