Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών: «Μας λείπει η παιδεία στο κυνήγι»

«Δέκα εκατομμύρια λαγούς και πενήντα εκατομμύρια περδίκια να απελευθερώσεις, ο μόνος που θα βγει κερδισμένος είναι για ακόμη μια φορά ο λαθροθήρας… »

Το ζήτημα της παιδείας των κυνηγών είναι ένα παρά πολύ σοβαρό θέμα ίσως και το σημαντικότερο ζήτημα στα κυνηγετικά μας δρώμενα. Δυστυχώς φθάσαμε σε μια εποχή, στην εποχή του διαδικτύου και της τεχνολογίας που ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να βοηθήσει, όσον αφορά τις κυνηγετικές φωτογραφίες, άρθρα περί παιδείας, γνωμάτευση θηραμάτων, περιβαλλοντικά νέα, έργα και προσφορές από την οικογένεια των κυνηγών.
Εδώ και αρκετά χρόνια στο σωματείο μας επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα κάθε χρόνο, κάθε μήνα και κάθε μέρα και ένα μέρος από όλα αυτά που επαναλαμβάνουμε είναι και το διαχρονικό θέμα της παιδείας προς όλους τους κυνηγούς.

Εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθούμε να χτίσουμε μια ιδέα με την ονομασία Φ.Ε.Κ. (Φορέας Εκπαίδευσης Κυνηγών) μια ιδέα πρωτοποριακή και αξιοσημείωτη, αφού μέσα από αυτό το σχέδιο έχουμε την τιμή να δείξουμε στους νέους κυνηγούς και γενικότερα όσο επί το πλείστων περισσότερους, την περιβαλλοντική συνείδηση, τον σεβασμό, την ιστορία του κυνηγιού, κυνοφιλία, την χλωρίδα – πανίδα του τόπου μας και την ασφάλεια όπλων. Είναι λοιπόν μέγιστη η ανάγκη οργάνωσης ενός τέτοιου φορέα αφού, αποτελεί βασικό μέτρο διαχείρισης του οικοσυστήματος και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός και η ορθολογική του κυνηγιού. Είναι κρίμα ή έλλειψη αυτού του επίσημου φορέα εκπαίδευσης των κυνηγών (που θα έπρεπε να τον διαχειρίζονται αποκλειστικά οι κυνηγετικές οργανώσεις). Είναι πραγματικά λυπηρό με την δική μας νοοτροπία και σχεδόν σε κάθε οικογένεια να υπάρχει ένας κυνηγός και να μην υπάρχει μια εκπαίδευση αφού το κυνήγι είναι μέρος της ζωής της χώρας μας και το σημαντικότερο ζει και βασιλεύει από γενιά σε γενιά.

Ο φορέας λοιπόν, εκπαίδευσης των κυνηγών, θα δίνει στους κυνηγούς την επίσημη γνώση μέσω των εκπαιδευτών του, οι οποίοι ξεχωριστά ο καθένας, θα ακολουθούν το επίσημο εγχειρίδιο κυνηγετικής εκπαίδευσης, αφού πρώτα έχουν περάσει οι ίδιοι πολύωρα σεμινάρια από τον επίσημο φορέα. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να προσφέρεται κυνηγετική παιδεία όπου κατά την δική μας άποψη είναι το σημαντικότερο ζήτημα στα κυνηγετικά μας δρώμενα.

Αυτό δεν κερδίζετε όμως σε μια μέρα, χρειάζεται επιμονή και προσπάθεια από όλους…
Μην ξεχνάτε ότι ο καλύτερος εκπαιδευτής δεν είμαστε εμείς αλλά η οικογένεια σας…

Με εκτίμηση,
K.K.K. (Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών)

 

 

Eπισκεφθείτε το www.hunting-academy.edu.gr για το on-line πρόγραμμα κυνηγετικής παιδείας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top