Κωπηλασία: Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο προκρίθηκαν οι Κυρίδου και Μπούρμπου

Το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο εξασφάλισαν οι Ελληνίδες κωπηλάτισσες Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου

Στον μικρό τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου, οι Ελληνίδες κωπηλάτριες κατέλαβαν την 5η θέση με χρόνο 7:22.890 και μπήκαν στην ενδεκάδα που εξασφάλιζε πρόκριση για το μεγάλη αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη, το 2020. Οι δύο 18χρονες αθλήτριες κατέλαβαν την 11η θέση στη γενική κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών που ολοκληρώνεται την Κυριακή (1/9) στο Λιντζ της Αυστρίας.

Οι Ελληνίδες κωπηλάτισσες κατάφεραν να αποφύγουν την 6η και τελευταία θέση του αγώνα για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τα κατάφεραν, έστω και οριακά.

Οι δύο αθλήτριες, που έχουν σαρώσει όλα τα χρυσά μετάλλια τα τελευταία χρόνια στις κατηγορίας Νεανίδων και Νέων γυναικών είναι το μόνο ελληνικό πλήρωμα που κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Όλα τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία, όπου κρίνονται ελάχιστες θέσεις το ερχόμενο καλοκαίρι, πριν τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.lifo.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο