Κυνηγοί, πολίτες δεύτερης κατηγορίας!

Παρατίθονται οι απόψεις του κ. Μπαλατσού (Ζ΄ ΚΟΘ)
 
Αγνοούνται σε μέγιστο βαθμό το σύνολο των Κυνηγών της χώρας… Μια γέννα τα σκυλιά μας και μετά υποχρεωτική στείρωση… Αποστολή δείγματος γενετικού υλικού (DNA) του σκύλου στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων.
Κατόπιν τηλεφωνικής μου επικοινωνίας χθες το βράδυ με τον κ. Χαρακόπουλο, τον πρόεδρο της επιτροπής του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς , επιβεβαιώθηκαν οι επιφυλάξεις μου για τις πολιτικές υποσχέσεις που δόθηκαν για αλλαγή του νομοσχεδίου στα επίμαχα άρθρα. Οι αλλαγές που παρατηρούνται είναι η επιμέρους βελτίωση των όρων για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες εκτροφείς, αγνοώντας σε μέγιστο βαθμό το σύνολο των κυνηγών της χώρας.
Θεωρώντας μας για ακόμη μία φορά πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εφόσον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας επιβάλλουν ένα χαράτσι είτε οδηγώντας μας στην υποχρεωτική στείρωση του σκύλου μας – επιτρέποντας μόνο μια γέννα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του –και έπειτα υποχρεωτική στείρωση , είτε με την αποστολή δείγματος γενετικού υλικού (DNA) του σκύλου στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων. Το κόστος των παραπάνω διαδικασιών ανέρχεται στα 200 ευρώ η καθεμιά και για κάθε ζώο.
Για ακόμη μια φορά αυτή η κυβέρνηση υιοθέτησε τις απόψεις και τους αβάσιμους ισχυρισμούς των ζωοφιλικών οργανώσεων, οι οποίες ισχυρίζονται ότι τα αδέσποτα είναι κυνηγόσκυλα αγνοώντας γνωματεύσεις και καταγραφές , όπου σε πλήθος σαράντα χιλιάδων αδέσποτων υπάρχει υποψία ότι το ένα με δύο τοις εκατό να είναι κυνηγόσκυλα λόγω της μορφολογίας τους.
Με την αποστολή γενετικού υλικού η κυβέρνηση εκτιμά ότι διασφαλίζεται η εύρεση του ιδιοκτήτη ενός σκύλου , το οποίο έχει εγκαταλειφθεί. Αυτό όμως δεν υφίσταται καθώς όλα τα σκυλιά μας βάση νομού φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (chip) με την οποία μπορεί να ταυτοποιηθεί ο ιδιοκτήτης. Η ηλεκτρονική σήμανση μπορεί να επεκταθεί και στα κουτάβια της κάθε γέννας και σε περίπτωση αλλαγής του ιδιοκτήτη αυτό να δηλώνεται.
Υπήρξαν λύσεις και προτάσεις ώστε να εξαιρεθούν οι κυνηγετικοί σκύλοι από όλη αυτή τη διαδικασία, οι οποίες όμως αγνοήθηκαν παντελώς.
Το πιο τραγικό όλων όμως είναι ότι κατατάσσουν τον κυνηγετικό κόσμο σε ένα δεύτερο επίπεδο, υποδεέστερο της κοινωνίας, εφόσον θεωρούν ότι οι κυνηγοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τους σκύλους τους και δημιουργούν αδέσποτα. Γεγονός, το οποίο δεν υφίσταται ούτε εμπειρικά ούτε πρακτικά καθώς τα κυνηγόσκυλα αποτελούν ισότιμο μέλος της οικογένειάς μας και εργαλείο άσκησης της δραστηριότητάς μας.
Σε προηγούμενη ανακοίνωση μου τόνισα ότι μπροστά μας έχουμε τρία μέτωπα, τα οποία πρέπει να διαχειριστούμε και να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – την υπογραφή της Ρυθμιστικής Διάταξης Θήρας-τέλη αδειών, την θήρα του τρυγονιού και το νομοσχέδιο της στείρωσης.
Όσον αφορά τα δύο πρώτα , τα αιτήματα των Κυνηγετικών Οργανώσεων ικανοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό από το αρμόδιο Υπουργείο. Σε ότι αφορά όμως το τρίτο, την στείρωση των σκύλων , εισπράξαμε μόνο πολιτικές υποσχέσεις , οι οποίες ουδέποτε μετατράπηκαν σε πράξεις.
Ο εμπαιγμός που δέχεται ο κυνηγετικός κόσμος για δεύτερη φορά (lockdown, στείρωση σκύλων) είναι παράλογος και αδικαιολόγητος.
Το νομοσχέδιο κατατίθεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχα προ ολίγου πραγματοποιήθηκε τελευταία στιγμή αλλαγή του εισηγητή του νομοσχεδίου. Εισηγητής του νομοσχεδίου θα είναι η κα Πιπιλή, η γνωστή κα Πιπιλή σε όλο τον κυνηγετικό κόσμο για τις διαχρονικές της αντικυνηγετικές θέσεις… Είναι τυχαίο ή εμπεριέχει κάποια σκοπιμότητα;
Επιπλέον έχω λάβει την υπόσχεση από τον πρόεδρο της επιτροπής ότι τη Δευτέρα ανάμεσα στους φορείς που θα συμμετάσχουν θα είναι και εκπρόσωποι της Κυνηγετικής Συνομοσπνοδίας Ελλάδος και του ΟΚΑΔΕ για να καταθέσουν τις προτάσεις μας.
Ευελπιστώ ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα επέλθει η σύνεση τόσο από το κυβερνών κόμμα όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης , απαλλάσσοντας την κυνηγετική οικογένεια από το χαράτσι που επιβάλει η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, του οποίου τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα καθώς το συγκεκριμένο έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν σε ορισμένες πολιτείες της Αμερικής πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των αδέσποτων και την απόσυρση αυτού μετά από τρία έτη.
Εύχομαι να μην αναγκαστώ να υλοποιήσω τη δέσμευση που είχα δώσει στη μεγάλη συγκέντρωση της Λάρισας, διότι αυτή η μεγάλη κυνηγετική οικογένεια όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα δε θα καταθέσει τα όπλα στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων.
 
O Πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγειτκής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, κ. Ευάγγελος Μπαλατσός 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο