Κυνηγός & Φύση – αλληλένδετες έννοιες

Ο Ντόνι Βίνσεντ είναι επαγγελματίας Αμερικανός κυνηγός και βιολόγος. Γνωστός στο χώρο του κυνηγίου και συγγραφέας.
 
Σχόλιο σε κάποια φωτογραφία του που ανεβάζει στα social media ήταν το ακόλουθο: «Πώς μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου συντηρητικό και ταυτόχρονα να ξοδεύεις την ενέργειά σου για να σκοτώνεις ανυπεράσπιστα ζώα;»
 
Ο ίδιος γράφει την εξής απάντηση:
«Το ανθρώπινο ον κυνηγάει περίπου 2 εκατομμύρια χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι το κυνήγι μας καθορίζει ως ανθρώπινα όντα για αυτόν τον λόγο. Υπάρχουν πολλές ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με το πώς ο εγκέφαλος μας έχει εξελιχθεί στο να είναι σίγουρα μεγαλύτερος από έναν γορίλα ή χιμπατζή, αλλά πολλοί συμφωνούν ότι το κυνήγι, η συλλογή κρέατος και το κυριότερο, η μαγειρική του ίδιου, ήταν οι μοχλοί στους οποίους η καταλυτική μας εξέλιξη επαναπαύεται.
Τα ζώα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, δεν είναι αβοήθητα, κανείς μας δεν είναι, επειδή η γενετική μας εξασφαλίζει μια εξέλιξη μέσω της αναπαραγωγικής επιτυχίας.
Άλλα αναπτύσσουν ταχύτητα, άλλα καμουφλάζ, άλλα δαγκάνες και χαυλιόδοντες, και άλλα καταφέρνουν να πέφτουν σε χειμερία νάρκη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ τα ζώα καταφέρνουν να ζεσταίνουν τον εγκέφαλό τους για να μπορούν να κυνηγούν σε παγωμένα νερά. Όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του πιο απλού οργανισμού, έχουν συνεχείς και απίστευτες εξελίξεις που τους καθορίζουν ως επιτυχημένο είδος.
Η συμπόνια μας για τη ζωή είναι αυτό που σε κάνει να γράφεις σε μένα και η μεγάλη αποσύνδεσή σου με τον πραγματικό κόσμο (τον άγριο κόσμο) είναι αυτό που σου επιτρέπει να έχεις μια άποψη που είναι έτη φωτός από το ποιος πραγματικά είσαι.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που σου προσφέρουν το αίμα και τη σκόνη της γης, παραμένουν στα χέρια αυτών που σε φροντίζουν. Δυστυχώς αυτή είναι μια γενική τάση που μας διακρίνει ως είδος, και γι’ αυτό καλλιεργούμε εκθετικές ασθένειες, παχυσαρκία και ό,τι αρνητικό συνεπάγεται στον πληθυσμό.
Περιγράφω τον εαυτό μου ως συντηρητικό γιατί έχω πάντα αυτές τις έννοιες στο μυαλό μου. Είναι μια μεγάλη ιδέα που μας οδηγεί να αλλάξουμε και να αφήσουμε τον Πλανήτη σε καλύτερη κατάσταση από τον τρόπο που τον βρήκαμε.
Δεν είναι κάτι που το ανθρώπινο ον είναι καλό στο να κάνει, αλλά κάθε μικρή επίγνωσή του μπορεί να βοηθήσει…
Και οι κυνηγοί, ξέρω, αγαπούν τη Φύση και παλεύουν σκληρά για να την διατηρήσουν και να την βελτιώσουν.
Ακόμα κι αν δεν θα κυνηγήσετε, δεν ψαρέψετε ή δεν θα δρέψετε τους καρπούς της γης για εσάς, σας προτείνω να σταθείτε δίπλα σε έναν κυνηγό και να αρχίσετε να παρατηρείτε τα πράγματα όπως είναι, αρχίζοντας να δουλεύετε για να τα αλλάξετε αντί να χτίζετε τοίχους που διαβρώνουν μόνο ό,τι και οι δύο έχουμε στην καρδιά μας.
Πραγματικά εκτιμώ που αφιέρωσες χρόνο για να μου κάνεις αυτή την ερώτηση. Εξάλλου, εγώ ο ίδιος το κάνω κάθε μέρα και απαντώ στον εαυτό μου με τον ίδιο τρόπο.
Το πραγματικά σημαντικό είναι ότι πρέπει να «κάνουμε» και οι δύο, όχι μόνο να ρίξουμε τις δάφνες μας.»
 
Απλά ΣΕΒΑΣΜΟΣ!
 
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο