Κύπρος: Αντίθετοι οι κυνηγοί και ψαράδες για το κλείσιμο χωματόδρομων στον Ακάμα

Διαμαρτύρονται οι οργανωμένοι κυνηγοί για το κλείσιμο ορισμένων χωματόδρομων από το Τμήμα Δασών. Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιήσουν  στις 10:00 το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Λάρας και στο ύψος του φαραγγιού του Άβακα.

Υπενθυμίζεται πως, με οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας, το Τμήμα Δασών προχώρησε στο κλείσιμο χωματόδρομων και μονοπατιών με σιδερένιους πασσάλους, βράχους και ψηλά αναχώματα σε τρεις περιοχές, οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως οικολογικά ευαίσθητες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από κυνηγούς, ψαράδες και επισκέπτες.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος του ΚΟΚ & ΔΑΖ Πάφου, Γιώργος Θεοδοσίου, ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις για τον Ακάμα και έχουν προταθεί κάποια σχέδια.

«Είχαμε δώσεις τις απόψεις μας και είχαμε έρθει σε προφορική συμφωνία με τα αρμόδια Υπουργεία. Ξαφνικά κάποια πράγματα άρχισαν να διαφοροποιούνται χωρίς να έχουμε κάποια ενημέρωση», δήλωσε ο κ. Θεοδοσίου.

Γι’ αυτό και οι οργανωμένοι κυνηγοί σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΟΚ & ΔΑΖ Πάφου θα προχωρήσουν σε μια φιλοπεριβαλλοντική εκδήλωση, δηλαδή, θα μαζευτούν να δείξουν και την αντίδραση τους σε αυτά που πιθανώς έρχονται.

Ταυτόχρονα, όπως εξήγησε ο κ. Θεοδοσίου θα προχωρήσουν σε καθαρισμό κάποιων γωνιών χερσονήσων του Ακάμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου την επόμενη εβδομάδα.

Αυτοψία στην περιοχή μετά το κλείσιμο των δρόμων έκαναν το απόγευμα της περασμένης Τρίτη οι οργανωμένοι κυνηγοί της Πάφου μαζί με την Υπηρεσία Θήρας.

«Έχουμε έρθει σε συμφωνία για να μετακινηθούν οι πάσσαλοι που τοποθετήθηκαν σε κάποιους χωματόδρομους», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΚ & ΔΑΖ Πάφου.

Οι οργανωμένοι κυνηγοί ζητούν να μείνει με την αγνότητα ο Ακάμας, την καθαρότητα και το άγριο περιβάλλον που είχε μέχρι τώρα.

«Οι φόβοι μας είναι να μην κλείσουν και άλλους δρόμου στον Ακάμα. Γι’ αυτό και πάμε σε μια πρώτη διαμαρτυρία με φιλοπεριβαλλοντική νότα καλώντας όσους δραστηριοποιούνται στον Ακάμα όπως μας στηρίξουν για να παραμείνει όπως είναι η περιοχή», τόνισε ο κ. Θεοδοσίου.

Ερωτηθείς αν θα συνεχιστεί το κυνήγι στην περιοχή, ο κ. Θεοδοσίου σημείωσε πως τους διαβεβαίωσαν ότι θα μπορούν να κυνηγούν, ωστόσο όπως τόνισε προσπαθούν να βάλουν την περιοχή σε καλούπια που δεν έχουν δώσει έγκριση.

 

www.ant1.com.cy

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top