Κύπρος: Καταγγέλουν τους κυνηγούς για παράνομη θήρα στην Ανθούπολη

Καταγγελίες κατά κυνηγών προκύπτουν από εργαζόμενους του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ανθούπολη, καθώς όπως αναφέρουν, κυνηγοί εισέρχονται παράνομα εντός του υδροβιότοπου που γειτνιάζει με το εργοστάσιο, για να πάρουν θηράματα που καταλήγουν μέσα στη λίμνη.

Η περιοχή είναι επιτρεπόμενη για κυνηγετική δραστηριότητα, ωστόσο, όπως φαίνεται και από τους χάρτες κυνηγίου που δημοσιεύει η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, η περιφραγμένη περιοχή του υδροβιότοπου είναι απαγορευμένη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες, ενώ κάποιοι κυνηγούν σε επιτρεπόμενη περιοχή, πολλά πουλιά μετά τη θήρευση τους καταλήγουν εντός του υδροβιότοπου. Κάπου εκεί αρχίζει και η παρανομία, αφού οι εργαζόμενοι του εργοστασίου καταγγέλλουν τους κυνηγούς ότι για να πιάσουν τα πουλιά που θήρευσαν, προβαίνουν σε ζημιές επί της περίφραξης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κόπηκε η περίφραξη για να πετύχουν είσοδο εντός του υδροβιότοπου, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται κρατική περιουσία.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, αρκετές ήταν οι φορές που εργαζόμενοι ήρθαν σε φραστική αντιπαράθεση με κυνηγούς. Επίσης, οι εργαζόμενοι προέβησαν σε διάφορες ενέργειες, εγείροντας το ζήτημα και στην Αστυνομία αλλά και σ’ άλλους αρμόδιους φορείς, όπως η Υπηρεσία Θήρας, η Κυνηγετική Ομοσπονδία καθώς και το Κίνημα Οικολόγων. Όλες τους οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό, αφού μέχρι και την Τετάρτη, 04/11/21, προέκυψε και πάλι αντιπαράθεση με κυνηγούς που εισήλθαν εντός του υδροβιότοπου.

Από πληροφορίες είναι γνωστό ότι κλήθηκε και χθες η Αστυνομία για να πιάσει στα πράσα τους κυνηγούς εντός του υδροβιότοπου, ωστόσο οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι και πάλι δεν παρουσιάστηκαν μέλη της Αστυνομίας.

 

 

www.politis.com.cy

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο