Λεμοντσέλο, το ιδανικό χωνευτικό με απίθανα δροσερή γεύση

30′ προετοιμασία
10′ βράσιμο
15 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 15 ημέρες και 40′

 

Υλικά για περίπου 2 λίτρα

Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε λικέρ λεμοντσέλο, αρχικά, πλένουμε τα λεμόνια και καθαρίζουμε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας, το οποίο βάζουμε σε γυάλα μαζί με το οινόπνευμα για 15 μέρες.
  2. Σουρώνουμε τις φλούδες.
  3. Ανακατεύουμε το οινόπνευμα με ένα σιρόπι που φτιάχνουμε βράζοντας τη ζάχαρη και το νερό.
  4. Γεμίζουμε μπουκάλια με λεμοντσέλο, που τα διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (δεν παγώνει), γιατί πίνεται παγωμένο.
Μυστικά

To να φτιάξετε δικό σας λεμοντσέλο δεν είναι καθόλου δύσκολο, αρκεί να έχετε μια δοκιμασμένη συνταγή και λεμόνια από κήπο, αράντιστα και ακέρωτα. Εναλλακτικά, λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας, που θα βρείτε πια σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Μη δοκιμάσετε με τα κοινά κερωμένα λεμόνια του εμπορίου. Τα χειμωνιάτικα λεμόνια θεωρούνται πιο πλούσια σε αιθέρια έλαια. Άρα, το λεμοντσέλο σας καλύτερα να γίνει τότε.

 

 

 

www.gastronomos.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο