Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες καλαμποκιού στα Ιωάννινα

Μεγάλης έκτασης καταστροφές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες καλαμποκιού στην περιοχή Κρύας και Λαψίστας από επιδρομές αγριογούρουνων.

Το θέμα αναδεικνύει ο ΤΟΕΒ της περιοχής ο οποίος το συζήτησε εκτενώς στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ο ΤΟΕΒ απευθύνεται με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη εκθέτοντας τα προβλήματα και ζητώντας την παρέμβασή του για την αντιμετώπισή του.

«Αναρίθμητες αγέλες από αγριογούρουνα δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο μέχρι την εποχή της συγκομιδής, αφού κάθε βράδυ αλωνίζουν στην κυριολεξία τον κάμπο, σπάνε τα φυτά στο πέρασμά τους και τρώνε τα στάχια  που δεν έχουν ακόμη φτάσει στην ώρα της συγκομιδής», τονίζεται στην επιστολή.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί  που έχουν απομείνει βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση βλέποντας μέρα με τη μέρα να προξενούνται νέες και μεγαλύτερες καταστροφές χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα για την αποτροπή της κατάστασης αυτής.

Ο ΤΟΕΒ σημειώνει ακόμη πως ακόμη και εκτάσεις που δεν καλλιεργούνται όπως οι βοσκότοποι έχουν ανασκαφεί από τα κοπάδια αγριόχοιρων καταστρέφοντας την χλωρίδα.

Επίσης, αναδεικνύεται και το θέμα της οδικής ασφάλειας καθώς τα κοπάδια ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς.

«Απευθύνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα προκειμένου να λάβει γνώση του θέματος αυτού και να ληφθούν μέτρα όπως έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, επικήρυξη αγριογούρουνων, άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές» επισημαίνεται στο έγγραφο του ΤΟΕΒ.  

 

 

www.epiruspost.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο