Μεγάλη προσοχή στους δρόμους από την αύξηση των αγριογούρουνων

Τουλάχιστον 5 τροχαία το τελευταίο διάστημα, αλλά και θανατώσεις οικόσιτων σκυλιών από τα υβρίδια αγριογούρουνων που κυκλοφορούν στην πόλη. Ανενόχλητα κόβουν βόλτες στη Θεσσαλονίκη τα αγριογούρουνα. Τα θηλαστικά που γεννούν από 10 έως 17 μικρά φαίνεται πως έχουν εξοικειωθεί με τον άνθρωπο και δεν είναι επιθετικά. 

Τα ζώα εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα να κάνουν βόλτες ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μόλις πριν λίγες ημέρες πολίτες εντόπισαν αγριογούρουνα ακόμη και στη Βασιλίσσης Όλγας μπροστά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη σοβαρότητα του θέματος τόνισε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Πυλαίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, όπου το φαινόμενο της συνάντησης με αγριογούρουνα σε δρόμους είναι καθημερινό, κάτι που όπως είπε εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ανθρώπων. Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 5 περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων και 9 θανατώσεις οικόσιτων σκυλιών.

Ο Χρήστος Βλάχος, Καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, αναφέρθηκε από τη μεριά του στις ζημιές που κάνουν τα ζώα στις γεωργικές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην περιοχή του Λαγκαδά, αλλά και στην εισβολή των υβριδίων στον αστικό αστό.

 

 

www.typosthes.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top