Ο 12ος Γύρος στη Λίμνη Ιωαννίνων είναι εδώ!

Αγώνας δρόμου 30 χλμ. σε άσφαλτο. Μία επίπεδη διαδρομή δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα και μέσα στη φύση. Μία διαδρομή εξαιρετικής σπανιότητας, κατάλληλη για αρχάριους και ιδανική για έμπειρους δρομείς.

Αφετηρία – Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος, Ιωάννινα
Ώρα εκκίνησης: 9:00 π.μ., Κυριακή 23/09/2018

 

Παραλαβή Chip – Αριθμών – Αναμνηστικών:

Από την Παρασκευή το απόγευμα 21 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Μαβίλη, θα εγκατασταθεί η γραμματεία του Γύρου Λίμνης, προκειμένου να παραλαμβάνουν οι δρομείς το πακέτο συμμετοχής τους στον αγώνα που έχουν επιλέξει. Το πρόγραμμα λειτουργίας της γραμματείας έχει ως εξής:

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου:
17:00-21:00: 30 χλμ -10 χλμ – 5 χλμ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου:
10.00 – 14.00: 30 χλμ -10 χλμ – 5 χλμ
16.00 – 21.00: 30 χλμ -10 χλμ

Ioannina Lake Run 2018 – Promo Video

Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου σας περιμένουμε να τρέξουμε παρέα στο μεγαλύτερο αθλητικό event της Ηπείρου!Εγγραφές εδώ : http://www.ioanninalakerun.gr/pages/participation🥇 If you Run, you must Lake Run! 🥇

Δημοσιεύτηκε από Ioannina Lake Run στις Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

 

Ο 12ος Γύρος Λίμνης, πιστός στη σύνδεσή του με τον πολιτισμό και το περιβάλλον, για μια ακόμη χρονιά προσφέρει στους δρομείς ένα εντυπωσιακό αντικείμενο τέχνης, που αποτυπώνει τη δύναμη του δρομικού κινήματος.

Αυτή τη χρονιά, το μετάλλιο σηματοδοτεί και κάτι ακόμα. Τη νέα γενιά, που παίρνει τη σκυτάλη και γίνεται οδηγός για το μέλλον. Έτσι, το μετάλλιο φέρει την υπογραφή του δευτεροετή, σε λίγες ημέρες, φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βαγγέλη Χαλκιά και προέκυψε μέσα από μια υποδειγματική διαδικασία επιλογής, ανάμεσα σε ιδέες και προτάσεις των φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Σχολής, με την επιμέλεια του διδάσκοντα γλύπτη Χρήστου Σκαλκώτου.

Στον «διαγωνισμό», που εντάχθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συμμετείχαν 13 προτάσεις-μακέτες των φοιτητών. Η εμπιστοσύνη της Οργανωτικής Επιτροπής του Γύρου της Λίμνης προς τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών ανταμείφθηκε εκ του αποτελέσματος, καθώς το φετινό μετάλλιο παρουσιάζει πρωτοτυπία φόρμας και αισθητικής, με την προετοιμασία σύλληψης και εκτέλεσης της μακέτας να αντιμετωπίζεται ως πολυήμερη άσκηση στο Εργαστήριο Γλυπτικής στο πλαίσιο της διδακτικής διαδικασίας ανάγλυφης σύνθεσης. Όλες οι προτάσεις -μακέτες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, σχεδιάζεται να εκτεθούν στο κοινό κατά την περίοδο διεξαγωγής του 12ου Γύρου Λίμνης.

Η μακέτα με το σχέδιο του Βαγγέλη Χαλκιά μετουσιώθηκε σε ένα εντυπωσιακό μετάλλιο, όπως ο δημιουργός του το είχε φανταστεί. «Αυτό που ήθελα, ήταν να καταφέρω να σπάσω τον κύκλο, να δημιουργήσω ένα διαφορετικό σχήμα. Μετά από πολλές μακέτες, τη μία μετά την άλλη, το κατάφερα», σημειώνει. Πράγματι, η ασύμμετρη παρουσίαση του μεταλλίου, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με τις εσοχές και εξοχές, να αποδίδουν επιπλέον δυναμική στη σύνθεση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι δρομείς σε κίνηση.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Γύρου Λίμνης αισθάνεται υπερήφανη για την επιλογή της να δώσει «χώρο» στους νέους καλλιτέχνες και, όπως καθ’ όλη την δωδεκάχρονη πορεία της διοργάνωσης, να προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στηρίζοντας τους ανθρώπους, που ζουν και δημιουργούν στον τόπο μας.

 

www.ioanninalakerun.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top