Ο διεθνής Τύπος αποθεώνει τα Μετέωρα: Η «πρωτεύουσα» της αδρεναλίνης στην Ελλάδα

Με ένα άρθρο του το CNN αποθεώνει τα Μετέωρα, εξηγώντας το γιατί έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης της σειράς Game of Thrones, γιατί είναι η «πρωτεύουσα» της περιπέτειας στη χώρα μας και κυρίως γιατί δεν πρόκειται ποτέ κανείς να το βαρεθεί.

Μέσα στους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα ζουν 60 μοναχοί στο δεύτερο πλέον σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος.

Ανεμοδαρμένοι μονόλιθοι οι οποίοι υψώνονται απότομα από τη γη σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό ανάμεσα στην πράσινη πεδιάδα που απλώνεται γύρω από τον επιβλητικό χώρο.

Μάλιστα η εικόνα από ψηλά είναι πηγή έμπνευσης για δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικά σκηνικά, συμπεριλαμβανομένου της σειράς Game of Thrones.

Αναλύοντας το πως τα Μετέωρα μετατράπηκαν μέσα στους αιώνες σε μία «εγκατάσταση» μοναχισμού, το CNN αναφέρει πως εκτός από θρησκευτικό υπόβαθρο, τα Μετέωρα έχουν γίνει η «πρωτεύουσα» της περιπέτειας στην Ελλάδα.

Κι ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν τους κλασικούς δρόμους πεζοπορίας που οδηγούν στα μοναστήρια της περιοχής, υπάρχουν και τουρίστες που προτιμούν τους πιο εναλλακτικούς τρόπους για να φθάσουν στο ψηλό σημείο.

Οι διαδρομές είναι πολλές και γι’αυτό εκεί μπορεί να πειραματιστεί ένας αρχάριος και να βιώσει την απόλυτη εμπειρία ένας επαγγελματίας ορειβάτης.

Μάλιστα, δεν είναι ασυνήθιστο το να δείτε ξαφνικά κάποιον άνθρωπο να κρεμιέται από τα βράχια πάνω από το κεφάλι σας την ώρα που εσείς ετοιμάζεστε να επισκεφτείτε κάποιο μοναστήρι

Ωστόσο, για εσάς που αναζητάτε κάτι διαφορετικό μην παραλείψετε να διανύσετε το αναρριχητικό μονοπάτι, δηλαδή έναν δρόμος από σίδερα σχεδόν κολλημένα στο βουνό, το οποίο οδηγεί στην υψηλότερη κορυφή των Μετεώρων.

Ακόμη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού το ράφτινγκ ανεβάζει την αδρεναλίνη όσων επιλέξουν, ενώ η ορεινή ποδηλασία, το σκι και το σνόουμπορντ είναι για όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως τα Μετέωρα είναι το μέρος που μπορεί να «ενώσει» τους πάντες, τους πιστούς, όσους διψούν για αδρεναλίνη, όσους αγαπούν την περιπέτεια κι φυσικά όσους θέλουν να ξεφύγουν για τα καλά από την φασαρία της πόλης.
www.iefimerida.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο