Ο Δήμος Θηβαίων γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εθελοντική δράση καθαρισμού

Την Κυριακή, 5 Ιουνίου και Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το κύμα ζέστης οδήγησε πολλούς στη δροσιά των παραλιών, εμείς όμως αποφασίσαμε να γιορτάσουμε περπατώντας και καθαρίζοντας τον περιαστικό Δάσο του Μοσχοποδίου!
 
Η δράση καθαρισμού ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με την Προστασία της Φύσης (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης), την πιο παλαιά περιβαλλοντική οργάνωση της Ελλάδας και το Δασαρχείο Θηβών.
Κατά τη διάρκεια του εθελοντικού καθαρισμού, οι ομάδες συγκέντρωσαν και απομάκρυναν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων και ευλεκτών υλικών. Κάνοντας το μήνυμα «Όλοι μαζί πράξη μπορούμε να σώσουμε τη Γη», στη δράση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, κ. Νίκος Κοβάνης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Εύα Τζουβελέκη, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, κ. Κώστας Χαρέμης και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου.
 
Ευχαριστούμε θερμά τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θηβών και ειδικότερα τον πρόεδρο, κ. Ιωάννη Μεϊδάνη και τον αντιπρόεδρο, κ. Δημήτρη Κοκοντίνη, τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κ. Δημήτρη Ζιώγα, αλλά και όλους τους δημότες και μικρούς μας φίλους που αψήφησαν τη ζέστη και έδειξαν την αγάπη τους για το δάσος, έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου.
 
Στο τέλος της δράσης, ο Δήμαρχος Θηβαίων μίλησε για τα μέρη και τη σημασία της ανακύκλωσης, ενώ εκ του Δασαρχείου έγινε ενημέρωση για την πρόληψη και διαχείριση των δασικών πυρκαγιών από τον δασολόγο κ.κ. Μαργαρίτα Μαρίνου και μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Παράλληλα, έγινε συμβολική δενδροφύτευση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρασίνου.🌳♻️🌿
 
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο