Ο μεγαλύτερος αγώνας Sup στον κόσμο γίνεται στην Κόρινθο!

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης Ελλάδας, που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για το εμπόριο της Μεσογείου, η διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, αποτέλεσε έμπνευση αιώνων και ολοκληρώθηκε 25 αιώνες μετά τη σύλληψη της ιδέας της.

Η «Άφνειος Κόρινθος» υπήρξε από την αρχαιότητα μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του τότε γνωστού κόσμου, αλλά και της σύγχρονης Ελλάδας. Η γεωγραφική της θέση την ανέδειξε σε σπουδαίο Ναυτικό, Εμπορικό και Πολιτιστικό κέντρο.

Το συνολικό μήκος της Διώρυγας ανέρχεται στα 6.343 μέτρα, εκ των οποίων τα 540 μέτρα καταλαμβάνουν οι προλιμένες Ισθμίας και Ποσειδωνίας.

Το μέγιστο πλάτος της Διώρυγας είναι 24.60 μέτρα στην επιφάνεια της θάλασσας και 21 μέτρα στο βυθό. Το βάθος της Διώρυγας ανέρχεται στα 8 μέτρα. Τα επιβλητικά τείχη εκατέρωθεν του καναλιού φτάνουν τα 80 μέτρα.

 

Οι συμμετέχοντες θα κωπηλατήσουν 6.343 μέτρα κατά μήκος της διώρυγας της Κορίνθου.

Τα σημεία εκκίνησης  και τερματισμού του αγώνα θα ανακοινωθούν πέντε (5) ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Διοργάνωσης  και με email από την Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά μήκος της διώρυγας υπάρχουν ρεύματα (21/2 – 3 κόμβους), τα οποία αλλάζουν κατεύθυνση κάθε έξι (6) ώρες περίπου.

H εκκίνηση θα δοθεί από την πλευρά της διώρυγας όπου τα θαλάσσια ρεύματα ρέουν προς όφελος τους.

Η εκκίνηση θα δοθεί μέσα από το νερό, πριν την είσοδο του καναλιού και τις βυθιζόμενες γέφυρες (Ίσθμια ή Πωσειδωνία) όπου το πλάτος είναι μεγαλύτερο.

Ο τερματισμός μπορεί να γίνει είτε εν πλω, είτε στη στεριά, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Χρονικό όριο τερματισμού ορίζονται οι (2) ώρες.

 

Ενδεικτικό πρόγραμμα της Διοργάνωσης:

  • Registration:            09:30 – 11:00
  • SUPers Meeting:     11:00 – 11:15
  • Εκκίνηση Αγώνα:    11:30
  • Γεύμα:                        14:00
  • Απονομές:                 15:30
  • Λήξη event:               16:30

Για όσους δεν το γνωρίζουν, εντός της Διώρυγας Κορίνθου επικρατεί θαλάσσιο ρεύμα που αλλάζει φορά σχεδόν κάθε 6 ώρες. Η ιδιαιτερότητα αυτή δεν μας επιτρέπει να ορίσουμε με σαφήνια από πριν την ακριβή ώρα διεξαγωγής του Διάπλου, ούτε την φορά.

Για να εξασφαλιστεί η διεξαγωγή του Διάπλου με ευνοϊκό ρεύμα, το τελικό πρόγραμμα του event θα ανακοινωθεί 2-3 ημέρες πριν την ημέρα της διοργάνωσης.

 

www.corinthcanalsupcrossing.gr

https://www.facebook.com/events/175122483320679/?active_tab=about

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top