Οι κυνηγοί της Λάρισας και ο Κ.Σ. Λάρισας

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας από το 1910 συμβάλλει στη ζωή της πόλης και συνδράμει όπου χρειάζεται. Οι Σύλλογος αριθμεί 1.700 μέλη και οι δράσεις τους παρά την πανδημία δεν σταματούν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Κουτούλας μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι κυνηγοί, τα αιτήματα και τις δράσεις τους την περίοδο της πανδημίας. Δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε την πανδημία εμφανίζονται οι κυνηγοί, ειδικότερα όσον αφορά το κυνήγι και το ψάρεμα χαρακτηρίζουν «άσκοπη» και «στοχοποιημένη» την  απόφαση να σταματήσουν τις δραστηριότητες αυτές.

«Επιδιώκουμε τις αποστάσεις και στο βουνό όπου κυνηγάμε δεν μπορούμε να είμαστε δίπλα ο ένας με τον άλλον» αναφέρει ο κ. Κουτούλας και προσθέτει «οι επιδημιολόγοι υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το κυνήγι και το ψάρεμα αλλά η κυβέρνηση τα στοχοποιεί».

Η κυνηγετική περίοδος ξεκινάει 20 Αυγούστου με τέλος Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος ελπίζει πως όταν ανοίξει και επιτραπεί ξανά το κυνήγι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και θα κυλήσει ομαλά η περίοδος. Στα αιτήματά τους είναι ξεκάθαρο πως δεν θέλουν να σταματήσει η δραστηριότητα που εν μέσω πανδημίας ήδη ήταν ελαχιστοποιημένη.

Επίσης ζητάνε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα αδέσποτα ζώα. Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου «το νομοσχέδιο θέλει να στειρώσει πέρα από τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα, είμαστε ενάντια σε αυτό καθώς θα έπρεπε να είναι στην ευχέρεια του κάθε ιδιοκτήτη τι θα κάνει με τα ζώα του».

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας διαθέτει επίσης και εκτροφείο στο οποίο γίνεται εκτροφή λαγού και κολχικού φασιανού. Οι δράσεις των κυνηγών αυτή την περίοδο αφορούν και νόμιμες απελευθερώσεις μαζί με το Δασαρχείο σε είδη όπως πεδινή πέρδικα, λαγό και κολχικό φασιανό.

«Προσπαθούμε να επαναφέρουμε αυτά τα ζώα στη φύση, είναι σημαντικό να κρατάμε τη φύση σε καλή ισορροπία» υπογραμμίζει ο κ. Κουτούλας.

Επίσης ο Σύλλογος παρέχει τη βοήθειά του στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, στη Θυροφυλακή με καθημερινές περιπολίες και όπου αλλού χρειάζεται.

«Εμείς θέλουμε ο κυνηγός να είναι τίμιος και κάνουμε ότι κάνουμε νόμιμα» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου. «Το καλοκαίρι βοηθάμε με περιπολίες στον Κίσαβο και όχι μόνο, στην επίβλεψη για την προστασία από πυρκαγιές»προσθέτει ο κ. Κουτούλας.

Οι κυνηγοί καθημερινά βρίσκονται δίπλα στον κόσμο που έχει ανάγκη, με δράσεις και ενέργειες που βοηθούν την πόλη. Η ζωή τους είναι στη φύση και με σεβασμό προς αυτήν πορεύονται 111 χρόνια.

 

 

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top