Οι κυνηγοί των Πυρηναίων δεν θα κυνηγήσουν αγριόγαλο τη νέα σεζόν

Φέτος, η αναπαραγωγή του αγριόγαλου, εμβληματικού πτηνού των Πυρηναίων, ήταν πολύ φτωχή και έτσι οι Γάλλοι κυνηγοί αποφάσισαν να μην τον συμπεριλάβουν στα θηράματα της νέας κυνηγετικής πεεριόδου.

Ο Αγριόγαλος επωφελήθηκε για μια δεκαετία από μια Εθνική Στρατηγική Δράσης που κινητοποιεί το κράτος και μια επιτροπή παρακολούθησης που συγκεντρώνει όλους τους εταίρους και διαχειριστές φυσικών χώρων. Οι κυνηγοί συμμετέχουν σε αυτό ενεργά. Ο στόχος είναι να σταματήσει η παρακμή του είδους εφαρμόζοντας μια συλλογική στρατηγική που περιλαμβάνει όλους τους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Σε αυτές τις οροσειρές, το κυνήγι απαγορεύεται αυστηρά εδώ και πολύ καιρό.

Για τα Πυρηναία, ο στόχος είναι ακόμη πιο φιλόδοξος, επειδή μετά από μια περίοδο συρρίκνωσης, το είδος βιώνει επιτέλους μια κατάσταση που βελτιώνεται χάρη στην εξαιρετική επαγρύπνηση των συλλόγων.

Οι κυνηγοί πραγματοποιούν μόνιμες δράσεις για την προστασία και τη διατήρηση  του είδους.

Πέρα από την αυστηρή επιστημονική παρακολούθηση που ελέγχεται από το κράτος και από την περιβαλλοντική αστυνομία του Γαλλικού Γραφείου Βιοποικιλότητας (OFB), οι Ομοσπονδίες Κυνηγών πραγματοποιούν επίσης μόνιμες ενέργειες για την προστασία και τη διατήρηση του είδους.  Αυτοί οι ίδιοι κυνηγοί, σε συνεργασία με τους τοπικούς εκλεγμένους αξιωματούχους, παλεύουν ενάντια στον κατακερματισμό των οικοτόπων και περιορίζουν τη διείσδυση του ανθρώπου στις δασικές περιοχές, ειδικά το χειμώνα ενώ όλες οι δραστηριότητες αναψυχής που χρησιμοποιούν μονοπάτια και δασικά μονοπάτια. 

Ο Willy Schraen, πρόεδρος της FNC, αναφέρει: «Αυτή η ομόφωνη απόφαση των ομοσπονδιών κυνηγών των Πυρηναίων να μην κυνηγήσουν τους αγριόγαλους αυτή τη σεζόν δείχνει ότι ενεργούμε προς το συμφέρον της άγριας ζωής ως υπεύθυνοι και αξιόπιστοι διαχειριστές οικοσυστημάτων. Αυτός είναι ο τρόπος που συλλαμβάνουμε την προσαρμοστική διαχείριση, ενεργώντας ρεαλιστικά υπέρ της διατήρησης ενός εμβληματικού είδους για το οποίο οι κυνηγοί χρηματοδοτούν επίσης δράσεις για την προστασία των οικοτόπων και την επιστημονική έρευνα. Οι κυνηγοί των Πυρηναίων είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα αυτό το είδος των βουνών μας, μέσω παρατηρήσεων και μελετών. Το αποδεικνύουν παίρνοντας αυτή την ισχυρή και θαρραλέα απόφαση».
 
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top