Οι προσβολές της Μπριζίτ Μπαρντό στον επικεφαλής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Κυνηγιού

To Γαλλικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στην Μπριζίτ Μπαρντό, την πάλαι ποτέ θρυλική σταρ του κινηματογράφου που πλέον ασχολείται με τα δικαιώματα των ζώων, επειδή χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας Κυνηγών “υπο-ανθρώπινο”.

Την είδηση μετέφεραν τα γαλλικά ΜΜΕ την Τρίτη. Το δικαστήριο στη βόρεια πόλη Arras έκρινε την 86χρονη ηθοποιό ένοχη για προσβολή δημοσίως του Willy Schraen και των μελών του κυνηγετικού συλλόγου του, τους οποίους χαρακτήρισε ως «τρομοκράτες του ζωικού κόσμου».

Η Μπαρντό διετάχθει να πληρώσει 5.000 ευρώ (6.000 δολάρια) για προσβολή του Σράιν, σύμφωνα με την εφημερίδα La Voix du Nord. Επιπλέον, θα πληρώσει 1.000 ευρώ σε αποζημιώσεις και άλλα 1.000 ευρώ σε νομικά έξοδα.

Οι προσβολές, τις οποίες η Μπαρντό παραδέχτηκε, ακούγονται «λίγο αγενείς», εμφανίστηκαν σε ένα άρθρο που έγραψε στα τέλη του 2019 για το ίδρυμα για τα δικαιώματα των ζώων. Σε αυτό, κατηγόρησε τον Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν για την χαλάρωση στους κυνηγετικούς νόμους, προσπαθώντας να μαζέψει ψηφοφόρους. Το δικαστήριο του Arras αξιώνει, εξάλλου, από την Μπαρντό να διαγράψει, σε διάστημα 15 ημερών, από αυτό το άρθρο όλα τα αποσπάσματα που κρίθηκαν προσβλητικά και να τα αντικαταστήσει με την απόφαση, με χρηματική ποινή 100 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή προστίμου ύψους 6.000 ευρώ, σημειώνοντας «την επιμονή στην παραβατική δράση» της κατηγορουμένης, έπειτα από 5 καταδίκες για δυσφημιστικές και προκατειλημμένες δηλώσεις.

Ο δικηγόρος των κυνηγών Ντενίς Ντελκούρ Πουντένξ αναφέρει πως είναι «πολύ ικανοποιημένος» για αυτήν την καταδίκη.

 

 

www.sputniknews.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top