Οκτώ πανελλήνια μετάλλια στην σκοποβολή για τον «ΚΡΟΤΟ»

Τους πρώτους επίσημους αγώνες φιλοξένησε το ανακαινισμένο σκοπευτήριο του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Κέρκυρας «ΚΡΟΤΟΣ», που βρίσκεται στην περιοχή Πουλάδες-Σγόμπου.

Συγκεκριμένα, η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος ανέθεσε στον «ΚΡΟΤΟ» την διεξαγωγή των Πανελλήνιων αγώνων IPSC (σπορ δυναμικής σκοποβολής) όπλων χειρός (handgun), λειόκανων (shotgun), ραβδωτών τυφεκίων(rifle) και τριών όπλων (3-gun) 2021, για αθλητές/τριες ηλικίας έως 21 ετών.

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες αρχικά είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο σκοπευτήριο Ιωαννίνων (ΠΒ στρατόπεδο Κατσιμήτρου), ωστόσο ένα πρόβλημα οδήγησε την ΣΚΟΕ να αλλάξει τόπο διεξαγωγής. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο, ότι η διοίκηση του «ΚΡΟΤΟΣ» ανταποκρίθηκε άμεσα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πέτυχε να φιλοξενήσει με επιτυχία μία πανελληνίου εμβέλειας διοργάνωση.

Στους αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή (16/7/21) μέχρι και την Δευτέρα (19/7/21) συμμετείχαν 97 αθλητές-τριες από  σκοπευτικούς ομίλους ολόκληρης της χώρας (Αθήνα, Κόρινθο, Πάτρα, Ιωάννινα, Φάρσαλα, Λάρισα, Δράμα, Ιεράπετρα κ.α).

Ο «ΚΡΟΤΟΣ» συμμετείχε με 10μελή ομάδα (έξι αθλητές & τέσσερις αθλήτριες), κατακτώντας δύο χρυσά και έξι ασημένια μετάλλια.

Το Δ.Σ. του Κρότου με ανακοίνωση του ευχαρίστησε την ΣΚΟΕ, που του εμπιστεύτηκε την διοργάνωση των αγώνων και ενημέρωσε ότι συνεχίζει με την διοργάνωση του αγώνα της Περιφέρειας Ηπείρου-Θεσσαλίας-Ιονίων Νήσων, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 

Ο Κερκυραϊκός απολογισμός

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

  • ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (κατηγορία όπεν τζούνιορ πιστόλι)
  • ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (κατηγορία Ladys λειόκανο τουφέκι)

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

  • ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (τρεις δεύτερες θέσεις & στα τρία όπλα)
  • ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (πιστόλι)
  • ΠΑΝΔΗ ΜΑΡΙΑ (λειόκανο)
  • ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (λειόκανο)

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 10άδα

  • ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
  • ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
  • ΤΣΙΩΛΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

 

Το άθλημα IPSC

Η Πρακτική Σκοποβολή, ή SPORT ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, όπως έχει μετονομαστεί, είναι ένα σχετικά νέο, αλλά συναρπαστικό, είδος αθλητικής σκοποβολής που έχει τις ρίζες του στην Καλιφόρνια στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Ο σκοπευτής εγκαταλείπει την στατικότητα των υπόλοιπων αγωνισμάτων της αθλητικής σκοποβολής και πρέπει εκτός από εύστοχος να κινείται και ιδιαίτερα γρήγορα.

Οι αγώνες της σκοποβολής IPSC αποτελούνται από επιμέρους τμήματα, που καλούνται στάδια. Το κάθε στάδιο αποτελείται από ένα αριθμό στόχων που είναι τοποθετημένοι στο χώρο σε διαφορετικές αποστάσεις και ύψη, αλλά και καλυμμένοι από φυσικά ή τεχνητά εμπόδια, έτσι ώστε να ζητούν από τον σκοπευτή όχι μόνον ευστοχία αλλά και κίνηση μέσα στο χώρο έτσι ώστε να μπορέσει να βάλει κατά των στόχων. Επιπρόσθετα ο σκοπευτής καλείται να επιλύσει το σκοπευτικό αυτό πρόβλημα το ταχύτερο δυνατόν αφού οι βαθμοί που θα συγκεντρώσει από την ευστοχία του επί των στόχων θα διαιρεθεί με τον χρόνο που έκανε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του. Το σύνολο των επιδόσεων του στα στάδια του αγώνα θα τον κατατάξει αντίστοιχα στα αποτελέσματα. Πολλαπλοί στόχοι, κινούμενοι στόχοι, στόχοι που όταν βληθούν αποκαλύπτουν, ή βάζουν σε κίνηση άλλους στόχους, μερικώς καλυμμένοι στόχοι, μεταλλικοί στόχοι που όταν βληθούν εύστοχα πέφτουν στο έδαφος, κίνηση, τακτική, εμπόδια και γενικά όποια δυσκολία μπορεί να φανταστεί ο σχεδιαστής των Σταδίων, συνδυάζονται για να ενθουσιάσουν τους αθλητές και να ψυχαγωγήσουν τους θεατές. Ο σκοπευτής από την πλευρά του πρέπει να συνδυάσει με επιτυχία την ακρίβεια των βολών του με την ισχύ του όπλου του, και την ταχύτητα με την οποία θα καταφέρει να ολοκληρώσει τα στάδια.

 

 

www.corfutvnews.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top