Υλικά:
6 ορτύκια
200γρ. λάδι
2 λεμόνια
100γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ ποτ. κρασί
Αλάτι, πιπέρι
½ κουτ. γλυκού αλεύρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ορτύκια.
Αφαιρούμε με προσοχή τα εντόσθια και κόβουμε τα κεφάλια ως το λαιμό.
Βάζουμε το μισό λάδι σε κατσαρόλα, καβουρδίζουμε τον κιμά και σβήνουμε με το μισό κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα του κιμά, γεμίζουμε μ’ αυτό τις κοιλιές των ορτυκιών, ράβουμε το άνοιγμα με βελόνα και κλωστή και δένουμε το λαιμό.
Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα να κάψει, αλευρώνουμε τα πουλιά και τα ροδίζουμε προσεχτικά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε την κατσαρόλα για 2 λεπτά.
Την ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών.
Κατεβάζουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σφραγίζουμε την κατσαρόλα και δεν βάζουμε νερό.
Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ρίγανη.
Σερβίρουμε με ρύζι.