Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκαφών «Tornado» στον Θερμαϊκό

Ολα είναι έτοιμα για την έναρξη του 50ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της κλάσης “Tornado” στον κόλπο Θερμϊκού, που από την Τετάρτη (30/8) έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, θα κρατήσει το ενδιαφέρον των φίλων της ιστιοπλοϊας, σε όλο τον κόσμο.

Τριάντα σκάφη από 11 τουλάχιστον χώρες θα μπουν στην “μάχη” με αντίπαλο τις καιρικές συνθήκες και τους ανταγωνιστές αθλητές από τις χώρες αυτές για την κατάκτηση των μεταλλίων. Τους αγώνες συνδιοργανώνουν ο ΝΟΘ και ο ΙΟΘ, που έχουν μεγάλη εμπειρία σημαντικών διοργανώσεων όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470, το οποίο φιλοξενήθηκε τον Ιούλιο στην πόλη.

Στην διοργάνωση αυτή θα πάρουν μέρος και οι Ελληνες πολυνίκεις ιστιοπλόοι Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης, αλλά και οι νέοι φερέλπιδες ιστιοπλόοι και πρωταθλητές Ευρώπης, Νίκος Μαύρος και Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος.

Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου οι Ελληνες αθλητές εξέφρασαν τις προσδοκίες τους για τους αγώνες που ξεκινούν, παρακινώντας το κοινό της πόλης να τους παρακολουθήσουν. “Για μας δεν έχει νόημα να πάρουμε ακόμη έναν παγκόσμιο τίτλο. Στόχος είναι να αφήσουμε παρακαταθήκη στα νέα παιδιά. Εκτιμώ σαν δεδομένη την επιτυχία των αγώνων καθώς υπάρχει η τεχνογνωσία και η εμπειρία των ανθρώπων που ασχολούνται χρόνια με τέτοιου υψηλού επιπέδου event”, τόνισε ο Κώστας Τριγκώνης, και συνέχισε: “Εμένα ο ΝΟΘ είναι το δεύτερο σπίτι μου και τις περισσότερες ώρες μου τις έχω περάσει στον κόλπο του Θερμαϊκού, αλλά αυτό δεν αρκεί για να μπορώ να πω ότι αυτό αρκεί για μια διάκριση και μια επιτυχία. Μόλις επέστρεψα από την Πολωνία και ένα άλλο παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν έχω σταματήσει να τρέχω σε διεθνείς αγώνες τους τελευταίους τρείς μήνες” ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς τους γονείς να προτρέψουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα.

Στο ίδιο περίπου σκεπτικό ήταν και οι δηλώσεις του Ιορδάνη Πασχαλίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι μπροστά στην προσπάθεια που γίνεται από κοινού με τον Κώστα Τριγκώνη, για να ωθήσουν τα παιδιά στο άθλημα, “ακόμη ένας τίτλος θα ήταν ανούσιος. Θα είναι ένας θεαματικός και ωραίος αγώνας για να τον παρακολουθήσει το κοινό από την παραλία της πόλης, με τα σκάφη που τα ωραία χρωματιστά πανιά τους θα σχίζουν τα νερά του Θερμαϊκού”.

Ο Αλέξης Ταγαρόπουλος, που μαζί με το Νίκο Μαύρο κατέκτησαν πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης, το οποίο έγινε στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, υπογράμμισε πως “προσδοκούμε φέτος να ανέβουμε στο βάθρο και να ανταμειφθούν προσπάθειες πέντε χρόνων. Ομως ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν είναι μια βόλτα στο Θερμαϊκό, ή μια πλάκα. Είναι ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θέλει πολύ προσπάθεια, πολύ δουλειά, τύχη και επιδεξιότητα”, ενώ δε δίστασε να αναφέρει ότι υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα για τους ίδιους, διότι γνωρίζουν καλά τα νερά του Θερμαϊκού σε αντίθεση με τις άλλες πίστες άλλων χωρών μεταξύ ελάχιστων κοινών προσώπων.

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Τσαλίκης, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τσικίνας και της Παγκόσμιας κλάσης “Tornado”, Jurgen Jentsch, στάθηκαν στη σημασία της συνεργασίας των ομίλων της πόλης για τη φιλοξενία διοργανώσεων μεγάλου βεληνεκούς, ενώ ευχαρίστησαν τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης και τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς για την ουσιαστική τους συμπαράσταση. Η διαδικασία των εγγράφων για τους συμμετέχοντες ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η δοκιμή των σκαφών από τους αθλητές που εξακολουθούν να καταφθάνουν στην Θεσσαλονίκη.

 

 

www.onsports.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top