Παραίτηση του προέδρου του Κ.Σ. Καρδίτσας

Με την ολοκλήρωση της θητείας 2019 – 2021 και του σημαντικού φιλοθηραματικού έργου στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας σε αγαστή συνεργασία με το Δασαρχείο Καρδίτσας και αφού παρέμεινα στις επάλξεις για ένα μικρό ακόμα χρονικό διάστημα συμμετέχοντας ενεργά με προτάσεις στην Ειδική Επιτροπή και παράλληλα στην δημόσια διαβούλευση καθώς και στον αγώνα, με κάθε μέσο και τρόπο, ενάντια στο επαίσχυντο νομοσχέδιο για τις καθολικές στειρώσεις των σκύλων μας – Πρόγραμμα Αργος, ήρθε η ώρα να ΔΗΛΩΣΩ και επίσημα την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μου από τη θέση του Προέδρου και από αυτή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Σ. Καρδίτσας. Η απόφασή μου αυτή είχε προαναγγελθεί , σε χρόνο νεκρό για τα κυνηγετικά δρώμενα, στο προηγούμενο Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Από τη μία αισθάνομαι ικανοποίηση για το σημαντικό και πολυδιάστατο έργο που δημιουργήσαμε στο Σύλλογό μας, σε μια δύσκολη, πρωτόγνωρη και δυσμενή χρονική συγκυρία, (με πανδημία κορωνοïού, με γενικό lockdown και με κυβερνητική άδικη απαγόρευση μετακινήσεων για τη θήρα, με τεράστιες καταστροφές στο νομό από τον ΙΑΝΟ), από την άλλη όμως βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλω δημόσια και σε κάθε κυνηγό, την αδιάφορη στάση και τις ενέργειες της διοίκησης της Ζ’ ΚΟΘ που στρέφονται ενάντια στο μεγάλο και ιστορικό Κυνηγετικό Σύλλογο της Καρδίτσας.

Σε μια εποχή που παλεύουμε για το κυνήγι και τους κυνηγετικούς μας συντρόφους – σκύλους μας, δεν είναι δυνατόν, σε καμία περίπτωση, να αποδεχθούμε και φυσικά εναντιωθήκαμε στην περιθωριοποίηση του Συλλόγου μας και στην συστηματική σταδιακή υποβάθμιση του ρόλου και του έργου της θηροφυλακής στην Θεσσαλία και ειδικότερα στην περιοχή ευθύνης μας, καθώς, πέρα από την απαράδεκτη απόλυση των δύο θηροφυλάκων, πέρα από την δίμηνη αναστολή εργασίας των θηροφυλάκων στην περίοδο του lockdown, όπου “άνθισε” η λαθροθηρία, με εντολή της διοίκησης της Ζ’ ΚΟΘ για συνεχόμενο και μεγάλο χρονικό διάστημα πλέον των δώδεκα μηνών, δεν υφίσταται ούτε μια ώρα νυχτερινής βάρδιας θηροφύλαξης, ούτε μία υπηρεσία θηροφύλαξης σε ημέρα Κυριακή ή σε αργία ή σε εξαιρέσιμη ημέρα, την στιγμή που καλούμαστε κάθε χρόνο εγγράφως από την Ζ΄ ΚΟΘ και όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι και καταβάλλουμε τα τελευταία χρόνια μια σημαντική έκτακτη εισφορά ποσού 12 ευρώ ανά κυνηγό με ειδική αιτιολόγηση και αναφορά για τις επιπλέον δαπάνες μισθοδοσίας , έξοδα και κάλυψη καυσίμων για το σκοπό αυτό!!! Σε καθημερινή, όμως, βάση γινόμαστε δέκτες παραπόνων από κυνηγούς και πολίτες για συνεχόμενα περιστατικά λαθροθηρίας, ιδίως κατά την νύχτα, χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε τις καταγγελίες, καθώς στις κρίσιμες ώρες ουσιαστικά δεν υπάρχει διαθέσιμος θηροφύλακας για να επέμβει!!!

Θέλω να σταθώ και να επισημάνω την υποκρισία και την εμπάθεια της διοίκησης της Ζ΄ ΚΟΘ απέναντι στο Σύλλογο και στους κυνηγούς μας , τόσο με την απαράδεκτη αγωγή που κατέθεσε κατά του Συλλόγου, δέκα μήνες μετά το 2019 για την χορηγηθείσα τότε επιχορήγηση, που εκ των υστέρων την εμφάνισε “δήθεν ως προφορικό δάνειο” χωρίς ουδέποτε να στείλει ένα σχετικό ενημερωτικό έγγραφο αιτιολόγησης, τον εμπαιγμό του Δ.Σ. μας στην Γενική Συνέλευση της Ζ’ ΚΟΘ το καλοκαίρι 2020 με την πρότασή τους για την απόσυρση της αγωγής με αντάλλαγμα την θετική μας ψήφο, πρόταση που ουδέποτε φυσικά υλοποιήθηκε!!! Πρόσφατα, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Συλλόγου, έχουμε δρομολογήσει για το σκοπό αυτό και την διαδικασία της έφεσης και αναστολής εκτέλεσης της πρώτης απόφασης του Ειρηνοδικείου.

Να επισημάνω επίσης, την απαράδεκτη στάση της διοίκησης της Ζ’ ΚΟΘ κατά την καταστροφική θεομηνία του ΙΑΝΟΥ στο νομό Καρδίτσας, τον Σεπτέμβριο του 2020, όπου, παρά τις εκκλήσεις και τις έγγραφες αιτήσεις μας για συνδρομή και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες συμπολίτες και κυνηγούς μας, την ώρα που αρκετοί Σύλλογοι – άξιοι πολλών συγχαρητηρίων – συνέδραμαν στις καθημερινές μας προσπάθειες στήριξης των πληγέντων, εκείνη αδιαφόρησε πλήρως και δεν απέστειλε ούτε ένα “τυπικό” μήνυμα ή έγγραφο συμπαράστασης! Για βοήθεια στους πληγέντες ούτε λόγος!!!

Είναι γεγονός ότι οι αιώνιες και γηρασμένες ηγεσίες σε ορισμένες ΚΟ δεν επιθυμούν την ανανέωση, τις δημοκρατικές και απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στα καταστατικά μας σε θέματα αναλογικής εκπροσώπησης και εκλεξιμότητας , στο σημαντικό ζήτημα της βιωσιμότητας των Συλλόγων και σε μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα και προσπαθούν με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο να διατηρήσουν την υπάρχουσα κατάσταση χωρίς να επιτρέπουν την παρουσία και την ανέλιξη όσων έχουν διαφορετική φωνή και στάση στα κυνηγετικά δρώμενα!

Παρόλα αυτά, από την καρδιά μου, επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ., όλους τους εθελοντές κυνηγούς που συμμετείχαν στις αναρίθμητες και πρωτοποριακές δράσεις του Συλλόγου μας, τη Δασική Υπηρεσία του νομού, το υπαλληλικό προσωπικό του Συλλόγου μας, τους θηροφύλακες που υπηρέτησαν δίπλα μας, όλους για την πολύτιμη προσφορά και το έργο τους.

Αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή να συμπορευτώ με όλους αυτούς τους άξιους συνεργάτες, να μοιραστούμε τις κοινές μας αγωνίες και να καταθέσουμε πολλές προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την αγαπημένη μας δραστηριότητα!

 

Με τιμή,

Παπούλιας Δημήτριος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο