Παράνομη αλιεία και πρόστιμα από το Λιμενικό στη Χαλκίδα

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες της Τρίτης (31/5), από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας στη θαλάσσια περιοχή Γλύφας Χαλκίδας, εντοπίστηκε ένας 40χρονος για οστρακαλιεία σε περιοχή υγειονομικά μη επιτρεπόμενη για διενέργειά της.

Συγκεκριμένα ο 40χρονος είχε αλιεύσει διενεργώντας υποβρύχια αλιεία, οχτώ κιλά και πεντακόσια γραμμάρια (8,5kg) εχινόδερμα του είδους “ΑΧΙΝΟΣ”, σε απαγορευμένη αλιευτική περίοδο, καθώς και ένα κιλό και πεντακόσια γραμμάρια (1,5kg) όστρακα του είδους ”ΚΥΔΩΝΙ”, παντελώς απαγορευμένου στην ερασιτεχνική αλιεία.

Επίσης το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στην θαλάσσια περιοχή Β. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” να διενεργεί αλιεία χταποδιών με “KIOYΠIA”. Ειδικότερα, κατά τον αλιευτικό έλεγχο κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν είκοσι επτά (27) κιούπια υπολειπόμενων διαστάσεων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ στην πρώτη περίπτωση κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία καταστράφηκε.
 
 
 
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο