Παράνομη αλιεία με “αργαλειό” στην Βόνιτσα

Ένας ακόμη επαγγελματίας ψαράς συνελήφθη χθες στη Βόνιτσα γιατί ψάρευσε με «αργαλειό». Ο «αργαλειός» είναι ένα αλιευτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως για την αλίευση των οστράκων που βρίσκονται είτε σε βραχώδεις είτε σε αμμώδεις βυθούς.

Συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοίνωσε ότι, στo πλαίσιο συντονισμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο και μετά από ενέργειες βαθμοφόρων της Υπηρεσίας, εντοπίσθηκε την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 και ώρα 13:00 επαγγελματίας αλιέας στη θαλάσσια περιοχή της Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας να αλιεύει από το υπό την ιδιοκτησία-διακυβέρνησή του Ε/Π-Α/Κ σκάφος ολοθούρια του γένους Ηolothuria spp με αλιευτικό εργαλείο τύπου «αργαλειός», το οποίο κατασχέθηκε και το αλίευμα επεστράφη στο φυσικό του περιβάλλον.

Γενικότερα, από τις αρχές του έτους έως και σήμερα έχουν επιβληθεί αλιευτικές παραβάσεις σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, έχουν κατασχεθεί και επιστραφεί στο φυσικό τους περιβάλλον, άνω των χιλίων ατόμων ολοθούρια του γένους Ηolothuria spp και έχουν κατασχεθεί τέσσερα τεμάχια αλιευτικών εργαλείων τύπου «αργαλειός».
 
 
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο