Παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού στο Αργοστόλι

Το βράδυ της 22ης Nοεμβρίου 2022 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Αργοστολίου και Ληξουρίου εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην θέση «Λανού» του Δήμου Αργοστολίου προκειμένου να ελέγξουν πληροφορίες που είχαν για παράνομη θήρα λαγών την νύχτα με χρήση ελκυστικών φώτων.
 
Πράγματι περί ώρα 22.20 αντιλήφθηκαν όχημα το οποίο κινείτο σε αγροτικούς δρόμους με μικρή ταχύτητα, φωτίζοντας ταυτόχρονα τους παρακείμενους αγρούς με προβολέα χειρός. Έπειτα από λίγη ώρα άκουσαν πυροβολισμό και είδαν τον συνοδηγό να κατεβαίνει και να περισυλλέγει τον σκοτωμένο λαγό. Άμεσα οι Θηροφύλακες προσέγγισαν το όχημα και του έκαναν σήμα να σταματήσει διαπιστώνοντας ότι μέσα σε αυτό ήταν τέσσερα άτομα εκ των οποίων οι δύο φορούσαν κουκούλες!! Όταν οι λαθροθήρες αντιλήφθηκαν τους Θηροφύλακες έκαναν όπισθεν και τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.
 
Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα η Δ/νση Δασών Κεφαλληνίας καθώς και το Α.Τ. Αργοστολίου προκειμένου να ανευρεθούν οι λαθροθήρες στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Την επόμενη μέρα υπεβλήθη σχετική μήνυση εναντίον τους στην Δ/νση Δασών Κεφαλληνίας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
 
ΤΟ Δ.Σ.
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο