Περιστατικά λαθροθηρίας σε Πελοπόννησο και Κρήτη

Μετά από καταγγελίες για νυχτερινή παράνομη θήρα λαγών στην ευρύτερη περιοχή της Βάχλιας Αρκαδίας του Δήμου Γορτυνίας, μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του νομού Αρκαδίας, αποτελούμενο από τους Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Τρίπολης, Τροπαίων και Δημητσάνας, έθεσε την ανωτέρω περιοχή υπό παρακολούθηση για κάποια βράδια.
Το βράδυ λοιπόν της 13ης Αυγούστου και περί ώρα 22.00 είδαν ένα όχημα το οποίο εκινείτο ύποπτα. Αφού το παρακολούθησαν για αρκετή ώρα διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του σταματούσε ανά διαστήματα και ο συνοδηγός φώτιζε με φορητό προβολέα τους παρακείμενους αγρούς, με προφανή σκοπό την εξεύρεση θηραμάτων. Κατάφεραν να το σταματήσουν και διαπίστωσαν ότι ο συνοδηγός του οχήματος κρατούσε έξω από το παράθυρο του οχήματος κυνηγετική καραμπίνα με προσαρμοσμένο πάνω της φορητό προβολέα, γεμάτη, έτοιμη προς χρήση και παραποιημένη.
Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (διαδικασία αυτοφώρου, κατάσχεση αυτοκινήτου, καραμπίνας κ.τ.λ.) και υπεβλήθη η σχετική δικογραφία στο Δασαρχείο Βυτίνας.
 
 
 
Την 20ή Αυγούστου 2022, πρώτη μέρα της νέας κυνηγετικής περιόδου και οι ομάδες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου πραγματοποίησαν τρεις (3) συλλήψεις:
• Η πρώτη έγινε σε τοποθεσία του δ.δ. Θραψανού, Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, όταν, στις 08:00 π.μ., εντοπίστηκε ένα άτομο, με 3 σκυλιά ν’ ανιχνεύει την περιοχή για θηράματα. Μετά από παρακολούθηση 30 λεπτών, το άτομο αυτό πυροβόλησε και σκότωσε ένα λαγό. Οι θηροφύλακες κατέσχεσαν το όπλο, φυσίγγια και το θήραμα, καθώς δεν επιτρέπεται η θήρα λαγού αυτή την εποχή και θα σχηματιστεί δικογραφία στο Δασονομείο Καστελλίου Πεδιάδος.
• Η επόμενη πραγματοποιήθηκε στις 08:45 π.μ., σε τοποθεσία, εντός Ζώνης Διάβασης Αποδημητικών Πτηνών, μεταξύ των οικισμών Πλατάνου και Πλώρας, Δήμου Γόρτυνας και αφορά σ’ ένα άτομο, με κυνηγετικό όπλο, το οποίο στερούνταν άδειας θήρας και το Δελτίο Κατοχής Όπλου είχε λήξει. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, όπου παραδόθηκε και το κυνηγετικό όπλο και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
• Τέλος, στις 09:30 π.μ., πάλι στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδος, στο δ.δ Ρουσσοχωρίου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε άτομο που έφερε καραμπίνα και στο σακίδιό του βρέθηκε σκοτωμένος λαγός. Και σ’ αυτή την περίπτωση, οι θηροφύλακες κατάσχεσαν το όπλο, φυσίγγια καθώς και το θήραμα και θα σχηματιστεί δικογραφία στο Δασονομείο Καστελλίου Πεδιάδος.
 
 
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι από τις 20 Αυγούστου επιτρέπεται η θήρα των διαβατικών πτηνών μόνο εντός των Ζωνών Διάβασης Αποδημητικών Πτηνών. Η θήρα του λαγού, όπως αναφέρεται στη Ρυθμιστική Θήρας 2022, θα επιτρέπεται από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και 10 Ιανουαρίου 2023, για 3 μέρες την εβδομάδα (Τετάρτη & Σαββατοκύριακο).
 
Οι κυνηγοί που δεν έχουν ανανεώσει τα Δελτία Κατοχής Όπλου, να φροντίσουν να τα ανανεώσουν στις Αστυνομικές Αρχές.
 
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο