Παίζουμε επιτραπέζια αντισφαίριση; (πινγκ-πονγκ)

Με όποιον τρόπο και αν το πείτε αναφερόμαστε σε από τα δημοφιλέστερα αθλήματα του κόσμου, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η ένταξή του  στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 1988.

Το πινγκ πονγκ είναι ένα άθλημα που  μπορούν να απολαύσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης λόγω του χαμηλού κινδύνου τραυματισμού.

Αυτό το άθλημα δεν είναι μόνο διασκεδαστικό αλλά μπορεί να σας βοηθήσει και στη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης. Το πινγκ πονγκ είναι ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα του, και η άσκηση που προσφέρει συνδυάζει την ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος με την αεροβική άσκηση. Παράλληλα με την σωματική διάπλαση προσφέρει αξιοσημείωτη βελτίωση των αντανακλαστικών καθώς απαιτεί άμεση διαμόρφωση στρατηγικής και γρήγορη λήψη αποφάσεων διατηρώντας έτσι την πνευματική διαύγεια του αθλητή σε υψηλά επίπεδα.

Η πιο ενδεδειγμένη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι 6 ετών, ενώ για τους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός κι επομένως μπορεί να γίνει το οικογενειακό σας άθλημα!

Η καταγωγή του είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο. Παίζεται σε εσωτερικό χώρο και απαιτεί σχετικά μικρό κόστος εξοπλισμού. Αν και έχει αρκετές ομοιότητες με το τένις (κυρίως ως προς τους κανονισμούς), η σύγκριση μεταξύ τους σταματά εδώ. Το βάρος της μπάλας, η μικρή περιοχή του τραπεζιού, ο περιορισμένος χρόνος αντίδρασης κάνουν το παιχνίδι αρκετά σύνθετο και δύσκολο.

www.aoik.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο