Πληθαίνουν οι επιθέσεις αγριογούρουνων στο Χονγκ-Κονγκ

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ κατάφεραν να πιάσουν και να κάνουν ευθανασία σε επτά αγριογούρουνα το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ξεκίνησαν μια εκστρατεία για τη μείωση του αριθμού τους σε αστικές περιοχές γύρω από το οικονομικό κέντρο, μετά από επίθεση που δέχτηκε αστυνομικός την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία τραυματίστηκε.

Πρόκειται για αλλαγή στην πολιτική που ακολουθούσαν μέχρι τώρα οι αρχές μετά τα περιστατικά όπου πολίτες εντοπίστηκαν να ταϊζουν τα αγριογούρουνα. 

Η εμφάνιση αγριογούρουνων να περιφέρονται στους δρόμους αναζητώντας τροφή ή ακόμα και να κυνηγούν αυτοκίνητα στις αστικές περιοχές, είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Μετά όμως και τον τραυματισμό του αστυνομικού ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ ανακοίνωσε αυστηρές ποινές σε όσους ταϊζουν τα ζώα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αναφορές για 30 επιθέσεις αγριόχοιρων.

Η πολιτική του Χονγκ Κονγκ ήταν να αιχμαλωτίζει τα ζώα, στη συνέχεια να τα στειρώνει και να τα μεταφέρει σε απομακρυσμένες, ακατοίκητες περιοχές. Σύμφωνα με τις αρχές στην πόλη κυκλοφορούν περίπου 3.000 αγριογούρουνα, Να σημειωθεί ότι δεν χαρακτηρίζεται προστατευόμενο είδος.

Αγριογούρουνα έχουν κατά καιρούς κάνει την εμφάνιση τους σε σταθμούς του μετρό ή στις διαβάσεις πεζών δίπλα στο λιμάνι, περιμένοντας να ανάψει ο πράσινος σηματοδότης. Στην αρχή της πανδημίας, όταν οι περισσότεροι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ δούλευαν από το σπίτι, ένα βίντεο με μια οικογένεια αγριόχοιρων να κάνει μπάνιο σε σιντριβάνι ανάμεσα στους ουρανοξύστες του οικονομικού κέντρου, έγινε viral.

Η αλλαγή της πολιτικής έχει πυροδοτήσει επικρίσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.

 

 

www.huffingtonpost.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top