Πώς το 2020 βοήθησε στην αναβίωση του κυνηγίου

Το έτος 2020 έφερε μια παγκόσμια πανδημία, ένα κύμα πρωτοφανών ταραχών και διαμαρτυριών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα μετά από έρευνες που έγιναν στην Αμερική υπάρχει μια ανησυχητική αίσθηση του άγνωστου – προκαλώντας μια μαζική αύξηση των πωλήσεων όπλων σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το ξεφάντωμα των αγορών δεν πυροδοτήθηκε μόνο στην επιθυμία για επιπλέον προσωπική άμυνα και ασφάλεια. Η χρονιά σημείωσε επίσης μια αύξηση σε είδη πεζοπορίας και άθλησης στο δάσος.

Υπάρχει μια αύξηση στις πωλήσεις διαδικτυακών μαθημάτων που αφορούν το κυνήγι. Η αυτάρκεια, η σύνδεση με τη φύση και οι τοπικές, βιώσιμες πρωτεΐνες χωρίς ανησυχίες για την καλή διαβίωση των ζώων είναι όλοι λόγοι για τους οποίους υπάρχουν πλέον περισσότεροι κυνηγοί στο εξωτερικό.

Επιβλήθηκαν αυστηρές εντολές κλειδώματος και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ανήκουν στο παρελθόν. Πολλοί κάτοικοι αστικών βρέθηκαν να μεταναστεύουν στις ανοιχτές πεδιάδες, ωθώντας ορισμένους να στραφούν στο κυνήγι, όχι μόνο ως μια υπαίθρια, κοινωνικά απομακρυσμένη θέση, αλλά ως τρόπος αποθήκευσης εν μέσω αμφισβητήσιμης προσφοράς κρέατος.

Σύμφωνα με επαγγελματικές εκτιμήσεις, οι γυναίκες αυξήθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Δεδομένα από την Αμερικανική Εταιρεία Ψαριών και Άγριας Ζωής υπογράμμισαν ότι το τυπικό προφίλ ενός Αμερικανού κυνηγού ήταν λευκός αρσενικός 45 ετών και άνω, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν το άθλημα θα “τελειώσει”. Οι δεκαετίες παρακμής φάνηκαν μη αναστρέψιμες – μέχρι, φυσικά, το χτύπημα του 2020.

Η πτώση του κυνηγιού προήλθε από τη μείωση της συμμετοχής από την νέα γενιά. Οι νεότερες γενιές δεν προσλήφθηκαν στο κυνήγι και πιθανώς έχουν να κάνουν με την αστικοποίηση.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη διατήρηση του κυνηγίου, σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα των ΗΠΑ, είναι στην αύξηση του αριθμού των μεμονωμένων αγοραστών αδειών κυνηγιού ο οποίος μειώθηκε από πάνω από 14 εκατομμύρια το 1991 σε περίπου 11,5 εκατομμύρια το 2016.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι κυνηγοί αποτελούν τώρα μόνο το 4,5% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ, ενώ το 1991 οι κυνηγοί αποτελούσαν το 7,3% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Το Εθνικό Ίδρυμα Αθλητισμού Σκοποβολής (NSSF) έχει τεκμηριώσει ότι οι πωλήσεις αδειών κυνηγιού έχουν αυξηθεί περισσότερο από 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και μαζί με αυτό, οι 1 εκατομμύριο περισσότεροι κυνηγοί από το 2019, σημείωσε η Wall Street Journal. Και αυτοί οι αριθμοί έχουν άμεσο αντίκτυπο σε μεμονωμένα κράτη και στα έσοδά τους.

Παρ ‘όλα αυτά, το κυνήγι έχει από καιρό απαιτητικά εμπόδια για τους νεοεισερχόμενους. Απαιτεί πιο ακριβά εργαλεία και εξοπλισμό και συχνά μια άρτια και σωστή κυνηγετική εκπαίδευση (www.hunting-academy.edu.gr). Περαιτέρω καθοδήγηση ή διδασκαλία μπορεί επίσης να χρειαστεί κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων.

Το κυνήγι με εκπαίδευση, με βοήθεια ενός έμπειρου κυνηγού ή εκπαιδευτή, και κάποιες δοκιμές στη συνέχεια, ο καθένας μπορεί να γίνει κυνηγός.

Η αναβίωση του κυνηγιού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους υπάρχοντες κυνηγούς που συνεχίζουν να αγκαλιάζουν τους νεοεισερχόμενους και να τους δείχνουν τον δρόμο.

Εμείς συμβουλεύουμε να απολαύσετε τις εμπειρίες, να εξερευνήσετε ευκαιρίες και να ακολουθήσετε την καρδιά σας τα βάθη του βουνού και δάσους που σας πηγαίνει και που νιώθετε ελευθερία.

 

Επιμέλεια: Σοφία Κακαβούλη

 

https://www.foxnews.com/

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top