Πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνος o καφές

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο. Ωστόσο, αυτό το ρόφημα είναι πλούσιο σε καφεΐνη και κάποιες φορές μπορεί να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Ο καφές είναι από τα δημοφιλέστερα ροφήματα στον κόσμο και η κατανάλωσή του είναι παγκόσμιας εμβέλειας.
Ο καφές έχει μεγάλα ποσοστά καφεΐνης και υπάρχουν περιπτώσεις και κατηγορίες ανθρώπων που δεν πρέπει να τον καταναλώνουν.
Ο καφές αντενδείκνυται στην περίπτωση γαστρεντερικών παθήσεων.
Πιο συγκεκριμένα, το ποτό πρέπει να αποκλειστεί από τη διατροφή ατόμων που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καθώς η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες και την συχνότητα διάρροιας.
Επίσης, σύμφωνα με διατροφολόγους, ο καφές πρέπει να αποφεύγεται άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.
Ο λόγος είναι ότι, ο καφές από μόνος του δεν προκαλεί αύξηση βάρους, ωστόσο η κατανάλωσή του ως ρόφημα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου.
Ο κακός ύπνος είναι κάτι που προάγει την αύξηση βάρους. Επιπλέον, πολλά δημοφιλή ενεργειακά ποτά με βάση τον καφέ είναι πολύ θερμιδικά και περιέχουν υψηλά επίπεδα πρόσθετης ζάχαρης.

Τέλος, η κατανάλωση καφέ και προϊόντων που περιλαμβάνουν καφεΐνη πρέπει να είναι ελεγχόμενη και κατά προτίμηση ο καφές να μην έχει πρόσθετα όπως για παράδειγμα ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες.

 

 

www.sputniknews.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top