Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 700 γρ. σουπιές καθαρισμένες
- 600 γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 130 γρ. λευκό κρασί
- μισή κούπα τριμμένη ντομάτα (στο περίπου)
- 30 γρ. μουστάρδα (μεσαία)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Πλύνε πολύ καλά τις σουπιές και έπειτα χώρισε τες από τα πλοκάμια του και κόψτες σε λεπτές λωρίδες ή μπουκίτσες. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξε το ελαιόλαδο και αφού ψιλοκόψεις το κρεμμύδι, ρίξτο για να σοταριστεί. Έπειτα, ρίξε τις σουπιές και τσιγάρισε τες για 1 λεπτό. Σβήσε με το λευκό κρασί και συνέχισε το σοτάρισμα για περίπου ακόμα 7 λεπτάκια.
Στη συνέχεια, ρίξε την τριμμένη ντομάτα και άφησε την να μαγειρευτεί για 3 λεπτά. Έπειτα, χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε το σκόρδο. Άφησε το και αυτό να μαγειρευτεί για άλλα 3 λεπτά. Σειρά έχει το σπανάκι. Θέλεις μόνο τα φύλλα από το σπανάκι μην το ξεχάσεις. Αφού το ρίξεις στην κατσαρόλα, ανακάτευε συνέχεια με τις σουπιές για περίπου 7 λεπτά. Πρόσθεσε το αλάτι, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακάτευε το φαγητό σου ανά τόσο για τα επόμενα 8 λεπτά. Πρόσθεσε τη μουστάρδα, ανακάτεψε και σβήσε τη φωτιά. Έτοιμες οι σουπιές με σπανάκι!
Bonus Tips:
Η μουστάρδα είναι εντελώς προαιρετική, απλά πιστεύω πως δίνει μια έξτρα νοστιμιά στο φαγητό. Επίσης , για την τριμμένη ντομάτα μπορείς να βάλεις παραπάνω αν σου αρέσουν τα φαγητά πιο κοκκινιστά. Τέλος, μπορείς να προσθέσεις στο τέλος κυβάκια από νηστίσιμο τυρί και να το αναμείξεις με όλα τα υλικά σου!