Στέφανος Δημόπουλος, ο Έλληνας «Ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κανόε-καγιάκ

Στέφανος Δημόπουλος, ο Έλληνας «Ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κανόε-καγιάκ


Το ασημένιο μετάλλιο του Στέφανου Δημόπουλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στη λίμνη Ιντροσκάλο στο Μιλάνο, αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού κανόε-καγιάκ!

Ο 27χρονος Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε (23/8) μια εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό του C1 1000μ., καταβάλλοντας όλα τα αποθέματα δύναμης και τεχνικής στα τελευταία 250 μέτρα, με αποτέλεσμα να τερματίσει στη 2η θέση με 3:47.92, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο κανόε-καγιάκ σπριντ.

Ο Θεσσαλονικιός αθλητής ακολούθησε μια εξαιρετική τακτική, αφού από την 4η θέση στα 250μ. ανέβασε γρήγορα ρυθμούς, πέρασε στη 2η θέση μετά τα 500μ., και παρέμεινε σε αυτήν με όλες του τις δυνάμεις μέχρι το τέλος, για να τερματίσει σε 3:47.92 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο για τα γαλανόλευκα χρώματα.

Νικητής του τελικού αναδείχθηκε ο Τσέχος Μάρτιν Φούτσκα, Ολυμπιονίκης στο Παρίσι, με επίδοση 3:46.09, ο οποίος έφτασε στον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ούγγρος Μπάλαζ Άντολφ με επίδοση 3:49.40.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κανόε – Καγιάκ & SUP Surf, Γιώργος Αθανασίου, μετά την επιτυχία του Στέφανου Δημόπουλου δήλωσε: «Νιώθω τεράστια χαρά και υπερηφάνεια, αλλά και μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτόν τον τεράστιο αθλητή. Η διοίκησή μας έμελλε να ζήσει την πρώτη της μεγάλη διάκριση, το πρώτο ασημένιο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα που μας χάρισε ο μοναδικός Στέφανος Δημόπουλος. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όσους στηρίζουν καθημερινά αυτό το όραμα, τους γονείς, τους προπονητές, τη διοίκηση του ομίλου, τους συνεργάτες και στη διοίκηση της ομοσπονδίας. Η αρχή έγινε και η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο λαμπρή».

 

 

ΠΗΓΗ

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook42.00k
Instagram2.20k
error: Content is protected !!
Κύλιση στην κορυφή